Први кораци у новинарству младих Kостолца, започети у Цркви Светог Максима Исповедника

У порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу, и са благословом старешине Цркве, свештеника Дејана Лазарова, дана 4.јула 2020. године одржан је први скуп младих новинара Костолца које су експерти ангажовани на пројекту „ Први кораци у новинарству „ упознали са циљевима и предстојећим активностима пројекта. Пројекат „Први кораци у новинарств „ организује „Психолошки центар Костолац “ под покровитељством Градске општине Костолац. Пројекат се спроводи са циљем унапређивања квалитета живота младих Костолца и са жељом да млади кроз предстојеће активности стекну нова знања и вештине, развијају креативност и позитивне животне вредности, и да то истовремено буду активности којима ће својим вршњацима, као и одраслим житељима Костолца предочити своја запажања, размишљања и потребе и саопштити идеје о томе како би желели да Костолац изгледа у будућности, из перспективе младих.

Након поздравне речи Оливере Хајровић, руководиоца „Психолошког центра Костолац„ и топлих речи добродошлице свештеника Дејана Лазарова, младима су пројекат ближе приближили експерти који су на њему ангажовани: професорке српског језика и књижевности – Магдалена Реџовић и Надежда Вулић , као и Сања Ристић, новинар и водитељ Радио Стила Костолац, а такође су им пренети поздрави и поуке експерата који ће се у наредним фазама прикључити пројекту – Радомира Ђорђевића, дугогодишњег наставника српскохрватског језика и Гордане Славковић, професорке српског језика и књижевности. Тајне новинарске професије млади полазници откриваће кроз савладавање тема које се тичу основних облика новинарског изражавања – вести, извештаја и репортажа, а такође и тема које се тичу рубрика и одабира материјала за часопис, креативног писања, илустрација, боја и маркетинга у новинарству.

Посебне радионице биће посвећене новинарству у електронским медијима као што је то радијска вест, снимање аудио и видео материјала, радијска монтажа. Полазници школе имаће прилику да се опробају и на конкретним новинарским задацима интервјуисања, извештавања и репортажа, а стечена знања и вештине промовисаће у часопису чији ће садржај бити осмишљен према њиховим жељама и идејама. Са жељом да што више младих Костолца обучи новинарским вештинама и усмери ка слободном и независном истраживању, размишљању и писању, „Психолошки центар Костолац „ позива све младе који би желели да се прикључе, да то и учине слањем поруке на e-mail : majaanjaluka@gmail.comШкола новинарства бесплатна је за све полазнике.

Извор: https://www.facebook.com/Psiholo%C5%A1ki-kutak-Olivera-Hajrovi%C4%87-135973753803573

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!