Потписан Уговор о отуђењу земљишта између Града Пожаревца и компаније „BAMBI SUCCESS“ ДОО Пожаревац

Град је уступио земљиште у “Северном блоку индустријске зоне”, без накнаде овој компанији која ће изградити фабрику за производњу кафе у којој ће радити 22 радника. Вредност инвестиције је око 2,9 милиона евра.

Уговор су потписали заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и директор „BAMBI SUCCESS“ ДОО Александар Миљковић.

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом рекао да је потписивање овог уговора знак да политика коју Пожаревац води на пољу локалног економског развоја даје резултате:

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић

”Ту пре свега мислим на завршетак изградње Нове индустријске зоне, чији ће први становник бити управо компанија „BAMBI SUCCESS“ ДОО, као и на обезбеђивање подстицаја у виду добијања бесплатног земљишта у сарадњи са Владом Републике Србије. Посебно ми је драго што ће читаву инвестицију водити Пожаревљани у сарадњи са грчким партнером. Као што сам већ рекао, ово је прва инвестиција која ће се реализовати у Новој индустријској зони у Пожаревцу, у којој су управо завршени радови на путној инфраструктури, и да ће са отварањем прве фабрике, индустријска зона I практично почети да функционише. Последњих месеци повећало се интересовање за куповином нових парцела, и то од стране наших суграђана, што ми је посебно драго, и надам се да ћемо у скоријој будућности имати још оваквих конференција. Очекујемо да ће са повећањем производње своје запослење наћи још људи и да ће ово бити додатни сигнал за привлачење нових инвестиција у наш град. У претходном периоду смо, пратећи политику председника Србије Александра Вучића, доста тога урадили када је у питању покретање привреде на територији Града Пожаревца у сарадњи са домаћим и страним инвеститорима. Подсетићу да је отворен ритејл парк „Stop shop“  који је од свог почетка још додатно проширио своје капацитете, затим кинеско-белгијска компанија која се бави рециклажом пластике у плану је и скоро отварање фабрике кондиторских производа… Локална самоуправа је доста тога учинила када је у питању изградња комуналне инфраструктуре како надземне тако и подземне, доведен је гас до индустријске зоне почеће са изградњом ТС Пожаревац 2 110/35/10 KV. Доста тога је урађено у погледу стварања повољног пословног окружења тако да је Пожаревац између осталих добио награду Brand leader award и BFC SFE сертификат. У циљу добре сарадње са привредним сектором покренута је акција „Привреда без граница“ где смо у непосредном контакту са фирмама из Пожаревца чули њихове предлоге и сугестије али и представљали смо повољности које град пружа како би се поспешила привреда. У наредном периоду ћемо уложити додатне напоре како би још више подигли привреду Града Пожаревца а за то имамо спремне локације, људство и визију.”

Павловић је похвалио начелника градске управе и његов тим што су били опертативни и за кратко време су реализовали овај Пројекат, и захвалио се компанији „BAMBI SUCCESS“ ДОО што је решила да ову инвестицију реализује у Пожаревцу.

Начелник Градске управе Александар Симоновић

Начелник Градске управе Александар Симоновић је рекао да је идеја за отварање погона „BAMBI SUCCESS“ ДОО у Пожаревцу отпочела пре годину дана и да је за релативно кратко време реализована. Поступак отуђења земљишта без накнаде био је сложен, од формирања парцеле, преко доношења одлуке на Скупштини града Пожаревца до сагласности Владе Републике Србије. „BAMBI SUCCESS“ ДОО дао је банкарску гаранцију да ће све потписано бити завршено у кратком року. Симоновић је додао да му је драго што је ова компанија након презентације привредних потенцијала града решила да инвестира баш у Пожаревцу и поред других локалних самоуправа.

Директор „BAMBI SUCCESS“ ДОО Александар Миљковић

Директор „BAMBI SUCCESS“ ДОО Александар Миљковић рекао је да је изузетно задовољан овом успешном сарадњом, похвалио је начелника Симоновића и његов тим који су у кратком року учинили све што је у њиховој моћи да реализују овај пројекат. Миљковић је рекао да су услови које је Пожаревац понудио преко свог економског плана развоја били добри и да су се због тога одлучили за овај град. Он је још додао да очекује да ускоро крену са изградњом фабрика. У првој фази изградиће 1600 м2 фабрике са планираним капацитетом од 200 тона кафе на месечном нивоу. Директор „BAMBI SUCCESS“ ДОО очекује да у наредној години већ пређу у другу фазу, проширењем на још једну парцелу и повећњем производње а инвестиција би тада требала да премаши 3 милиона евра. Тако да ће се Пожаревцу вратити некадашњи бренд „Pascalin“ кафа са другим производима базираним на овом црном злату.

Извор: https://pozarevac.rs/potpisan-ugovor-o-otudjenju-zemljista-izmedju-grada-pozarevca-i-kompanije-bambi-success-doo-pozarevac/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!