Ремонтне активности на Површинском копу „Дрмно“

Следи ремонт угљеног система

Послови на ремонту основне рударске механизације и опреме одвијају се без проблема и у складу са планом активности.

Послови на ремонту основне рударске механизације и опреме ангажоване на Површинском копу „Дрмно“, који су кренули почетком марта, одвијају се без проблема, уз примену прописаних мера заштите и безбедности радника на раду. Завршен је ремонт другог рударског система за откопавање јаловине. Након тога уследили су послови на отклањању недостатака на делу рударске опреме и механизације која ради у оквиру Трећег јаловинског система, а ти послови треба да се заврше до 19. маја.

  • У првом делу ремонта Трећег рударског система за откопавање јаловине акценат је стављен на санацију оштећења ослонца траке два на одлагачу 7200 и поправци остале рударске опреме. Од средине септембра планирани су послови на реконструкцији Трећег јаловинског система и за то време биће одрађен и други део ремонтних послова на овом рударском систему – рекао је Зоран Стојковић, управник сектора машинског одржавања на Површинском копу „Дрмно“.

Од 19. маја, по његовим речима, почиње ремонт рударске механизације и опреме која ради у склопу угљеног система. Ремонт ће трајати месец дана.

По завршетку овог посла почеће ремонт Четвртог јаловинског система, који ће трајати до средине јула. Након тога планиран је ремонт Првог јаловинског система, а друга половина августа резервисана је за почетак ремонта Петог БТО система, који треба да се заврши до средине септембра.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!