Припреме за изградњу 17. линије бунара

Уклања се шумско растиње

Испред фронта напредовања рударских радова, у зони Храстоваче, у току су припремни радови којима се стварају услови за почетак изградње 17. линије бунара за дубинско предодводњавање. Блага зима у јануару омогућила је извођачима радова да обаве велики део посла на уређењу терена.

За почетак изградње 17. линије бунара за дубинско предодводњавање угљеног лежишта „Дрмно” неопходно је да се створе адекватни предуслови. Kоридор линије 62 бунара и одводног гравитационог цевовода, дужине 4,6 километара, делом прилази кроз шумовит терен који треба да се очисти. Kрчи се шума у дужини од 1,3 километра и ширини од 30 метара на укупној површини од 3,5 хектара − рекао је Милан Павловић, инжењер рударства и руководилац стручног тима за надзор.

 

 

Радови на сечи и уклањању шумског растиња поверени су привредном друштву РИО из Kостолца, и добро напредују. По завршетку овог посла почеће изградња приступног пута у дужини од готово пет километара и ширине пет метара. Павловић каже да се завршетком изградње пута стварају предуслови за довоз материјала, опреме и машина за бушење бунара и отпочињање радова.

 

 

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!