Бадње вече у Костолцу у заједништву и слози

Пред великим бројем верника, вечерас је у порти Цркве Светог Максима Исповедника, након вечерње службе, обављен чин освећења бадњака и паљења ватре.

Међу окупљеним верницима било је доста породица са децом са гранчицама храста у рукама, која су дала допринос традицији налагања бадњака. Док су варнице летеле ка небу, од окупљених се могло чути – „Kолико варница, толико парица”.

Порта цркве била је испуњена, што је доказ да се људи окупљају око цркве и да се враћају породичним вредностима на место на коме и треба да буду. Бадњак је симбол и први весник најрадоснијег догађаја – рођења Исуса Христа, чије уношење у кућу представља улазак Христа у наша срца и душе. Нека благословен буде бадњак и нека испуни све нас радошћу, миром и љубави. Свима желим, мир, здравље да лепо проведу ове празнике уз поздрав Мир Божји, Христос се роди, казао је старешина Цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров.

 

 

Најрадоснијем празнику присуствовали су и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине, Милена Церовшек који су свим грађанима ГО Костолац, који славе дан Христовог рођења по јулијанском календару честитали Бадње вече и Божић са жељом да га проведу у миру, слози, весељу и љубави.

 

 

У складу са традицијом и обичајима Бадње вечери, окупљени верници били су послужени куваном ракијом, чајем и сувим воћем, док је атмосферу празничног расположења употпунио и величанствени ватромет.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!