Пожаревац град будућности, просперитета и економског развоја

На редовној конференцији ГрО СНС Пожаревац, одржаној 30. децембра председник градског одбора и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић говорио је о капиталним пројектима који су реализовани у овој години.

Од инвестиција он је истакао нови кружни ток у улици Јована Шербановића који је променио изглед тог дела града са једне стране, али је и убрзао саобраћај. Затим је навео улицу Чеде Васовића где су завршени тротоари, постављена нова лед расвета и урађена паркинг места и Синђелићеву улицу где је поред асфалтирања, изградње тротоара, урађена нова расвета али и комплетна подземна инсталација рачунајући замену магистралног топловода, замену водоводних цеви и изградњу кишне канализације које није било никада у овој улици.

Оно што је заједничко овим улицама то је да су оне потпуно нове улице да је само стари назив. Процентуално по броју становника улагано је једнако како у граду тако и у селу. Ових дана је асфалтиран и први део ПП одреда а други део ће бити почетком наредне године. У споредним улицама је рађена канализација и топлификација. Капитални пројекат Јужни кишни колектор од Брежанског канала, ка улицама 27. априла и ПП одреда ушао је у трећу фазу која кошта око 50 милиона динара његовим завршетком ће бити решен велики проблем града. Топлификација је инвестирала у ширење мреже преко 450 милиона динара, а уштедела је кроз јавне набавке 75 милиона динара што ће даље бити утрошено за нове инвестиције, што је пример доброг домаћинског пословања. У 2019. години завршено је око 11 километара канала Старе Млаве и наставиће се са одржавањем истог. Да је то добра инвестиција уверили смо се током обилних падавина које су биле током пролећа и гравитирајућа села нису имала проблеме са поплавама– , додао је Спасовић.

 

 

Пожаревац добро место за инвестирање

Спасовић је истакао да је град добио сертификат о Повољном пословном окружењу, што значи да је Пожаревац  добро место за инвестирање. Спасовић је најавио и отварање фабрике за производњу кафе, фабрику за производњу кондиторских производа, отворена је фабрика за рециклажу белгијско-кинеских партнера која ће додатно запослити нове раднике. Као највећи успех истакао тај што су решени имовинско правни односи са компанијом Бамби која је прешла у власништво Кока коле. Решени односи значе да ће ова престижна компанија проширити производне погоне и то је показатељ добре пословне климе и да су велики страни инвеститори заинтересовани за Пожаревац.

Као једну од значајнијих инвестиција навео је изградњу рециклажног центра. Он је истакао да су  машине за рециклирање су стигле и пробни рад се очекује на пролеће. Када је у питању одношење смећа из сеоских домаћинстава елаборат је при крају и очекује се да за две године и села буду покривена организованим одношењем смећа, а самим тим ће бити угашене дивље  депоније.

-Председник Србије Александар Вучић је најавио изградњу брзог пута од наплатне рампе ка Голупцу са четири траке што ће бити капитална инвестиција од великог значаја не само за Пожаревац већ и читав округ. Република ће урадити и 7 километара пута Пожаревац – Пољана и пресвући ће хабајућим слојем 11 километара обилазнице Пожаревац – Костолац. Сарадња са Владом Републике Србије је одлична, поготово са Канцеларијом за јавна улагања преко које су реконструисане школе у Костолцу и Забели а сарадња ће се наставити реконструкцијом ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Дома здравља. Велика средства су издвојена за Општу болницу која ће постати савремена здравствена установа са најмодернијом опремом и моћи ће да пружа медицинске услуге на европском нивоу -, рекао је Спасовић.

 

На крају конференције председник пожаревачких напредњака Бане Спасовић честитао је свим грађанима Нову годину и Божић уз жеље да имају пуно пословног успеха и личне и породичне среће.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!