Грејна сезона у Пожаревцу и Kостолцу

 

Подсистеми који су дужни да функционишу у зимским условима су проверени, а ситни недостаци на њима отклоњени

Почетком октобра почеле су припреме за почетак овогодишње грејне сезоне, која је званично стартовала 15. октобра. Само на подручју Пожаревца, ЈП „Топлификација“, коме топлотну енергију испоручују „Термоелектране Kостолац“, греје укупно 9.100 објеката на територији града Пожаревца, од чега 8.300 домаћинстава, 770 објеката јавне и комерцијалне делатности и четири индустријска објекта.
Годишње се купцима испоручи 600 тераџула топлотне енергије. Грејни дан траје од шест до 21 час уколико је спољна температура у распону од нула до 12 степени. Уколико је температура испод нуле, греје се без прекида и у том периоду одржавају се прописане температуре по режиму рада који је одређен одлуком о условима и начину снабдевања топлотном енергијом. У новогодишњој ноћи испорука топлотне енергије се не прекида, без обзира на спољну температуру.

 

Владимир Деспотовић, главни инжењер производње у ТЕ „Kостолац А“, истиче да је почетак овогодишње грејне сезоне протекао без већих проблема.

ЈП „Топлификација“ Пожаревац и наша Служба грејања су нешто раније него претходних година завршили послове на ремонту примара, па смо већ 10. септембра почели са пуњењем система за даљински систем грејања.
Топле пробе почеле су 7. октобра, ангажовањем блока А2, а од 28. октобра ангажован је и блок А1. Блокови добро функционишу – каже Деспотовић.
Временски услови још не одговарају зимским. Подсистеми који су дужни да функционишу у зимским условима су проверени, а ситни недостаци на њима отклоњени.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!