Одржан концерт песама и игара „Увек са вама”

У позоришној сали Дома Kултуре у Kостолцу, у уторак, 19. новембра, одржан је концерт песама и игара Kултурно – уметничког друштва „Kостолац“ , под називом „Увек са вама” , намењен превасходно нашим најстаријим суграђанима.

Kонцерт који се организује већ 27. година за редом, свечано је отворио председник Удружења пензионера Kостолца, господин Рајко Нонковић.

Публику је потом поздравио председник КУД-а Костолац господин Никола Топо, који се захвалио Градској општини Костолац, Синдикату „Копови Костолац” и Центру за културу „Костолац” на подршци коју им пружају,  јер захваљујући њима КУД „Костолац” стоји чврсто на својим ногама нижући бројне успехе у земљи и иностранству.

Он је том приликом доделио и два признања великанима друштва Ненаду Атанацкову за  одиграних 500 концерата и Живку Гошеву за 1500 концерата (850 одиграних и 650 одсвираних).

Kонцерт је отворен „Играма из Шумадије“ у извођењу Првог фолклорног ансамбла KУД-а „Kостолац“, који се представио и „Играма из Западне Србије“, „Веселим шопским играма“ и „Играма из Босилеградског крајишта“. Дечији фолклорни ансамбл „Пролеће“ костолачку публику одушевио је „Влашким играма“. Најмлађи, дечији фолклорни ансамбл „Цврчак“ употпунио је и увеличао концерт „Играма за децу“, док се „Играма из Србије“ представио дечији фолклорни ансамбл „Kолибри“. „Влашке игре“ одиграо је дечији фолклорни ансамбл „Врабац“, а највеће одушевљење публике изазвао је Ансамбл ветерана који је одиграо „Велику врањанску свиту“.

На концерту су учествовали и вокални солисти Слободан Јанковић, Сара Перић и Марија Дражић, као и Народни оркестар. Сала костолачког Дома културе, била је испуњена до последњег места, а публика је богатим аплаузима награђивала извођаче који су игром, песмом и народном ношњом презентовали богато културно наслеђе.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!