Површински коп „Дрмно“: Много посла за машинце

Запослени сектора машинског одржавања површинског копа „Дрмно“ улажу максимум напора и неуморно раде на поправци рударских машина и опреме у циљу подизања њихове погонске исправности за рад током зимског периода.

Приоритет је да завршимо велику оправку багера „СРс 2000“, који ради у склопу петог јаловинског система – рекао је Зоран Стојковић, управник сектора машинског одржавања. – После тога следе активности на отклањају уочених недостатака на рударској опреми, која се експлоатише у склопу четвртог и првог рударског система за откривање угља.

 

 

Нешто више посла имаћемо на јаловинском багеру ведричару 710, који ради на повлати изнад угљеног слоја и у директној је функцији откривања угља. Очекујем да те послове завршимо најкасније до краја октобра. Иако су ове године ремонтне активности биле скраћене због потребе производње откривке и угља, генерално не очекујем веће проблеме кад је реч о техничкој исправности машина и опреме током зимског режима рада – додаје Стојковић.

 

 

Поред оправке рударске опреме ангажоване на копу „Дрмно“, предстоји и посао на оспособљавању два дреглајн багера за транспорт са копова „Kленовник“ и „Ћириковац“.
– Нешто више посла имаћемо на дреглајн багеру стационираном на копу „Kленовник“, јер годинама није у експлоатацији – истиче Стојковић.

„Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!