Пријава за међународни квиз „Немањићи“

Поводом 800 година самосталности Српске Православне Цркве позивамо школе, православне цркве, удружења и организације, да се пријаве за учешће на међународном квиз такмичењу Немањићи које ће се одржати почетком децембра 2019. године, а полуфинале и супер финале почетком 2020. године у Београду.

Екипе броје три члана (узраст од 10 до 15 година). Пријаве трају до краја октобра 2019. године, а образац се може преузети на сајту  www.mirboziji.com
Најуспешније екипе, њихове наставнике или друга одговорна лица очекују признања и вредне награде.

 

 

У квиз такмичењу учествују деца узраста од 10 до 15 година у екипама које ће бити састављене од 3 члана а могу да их пријављују школе, цркве, удружења и остале организације. Материјал, по којем ће се екипе спремати за такмичење, припрема организатор, а састоји се од 1000 питања и одговора.

Пријављене екипе из Републике Српске, Републике Србије ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест.

У завршници такмичења, учествује осам екипа за полуфинално и финално такмичење, које ће се одржати у Београду. Финале ће бити одржано уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору.

По речима проф. Здравка Мочевића из Организационог одбора Фондације „Мир Божији“, циљ ове највеће културне манифестације је проширење знања о културној историји и државности нашег народа. Пројекат се реализује уз благослов Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, те подршку научних кругова, Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!