Свечаном приредбом обележен Дан Основне школе „Јован Цвијић”

Основна школа „Јован Цвијић”, свечаном приредбом у суботу, 12. октобра, обележила је свој дан. Након отпеване Химне школе, присутне је поздравио директор школе Саша Цветковић.

Наша школа има 1153 ученика, 116 наставника, и помоћних радника, и ради у модерним, чистим и уређеним просторијама са најсавременијом опремом. у току претходне школске године три кабинета су опремљена пројекторима, лап топом и паметном мултимедијалном таблом, а четири кабинета пројекторима. на конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у оквиру пројекта „2000 дигиталних учионица” , школа је конкурисала и добила опрему за 12 кабинета за извођење мултимедијалне наставе. Наша школа је у овом тренутку једна од најсавременијих у Србији. Резултати доброг рада наставника у протеклој години, јесу 13 пласмана на републичким такмичењима, од тога 8 републичких награда”, рекао је Цветковић нагласивши да школа опстаје више од седам деценија у неговању различитости, толеранције, међусобног разумевања и поштовања као симбол целе општине Костолац.

Након обраћања директора школе уручене су захвалнице представницима општинске и градске управе, привредним друштвима, фирмама и установама за допринос у раду школе и то:

Граду Пожаревцу, Градској општини Костолац, Школској управи пожаревац, ПД „ТЕ-КО Костолац”, ПД „Аутотранспорт”, ПД „ПРИМ”, Синдикату Копова, Синдикату Термоелектрана, Синдикату ПД „Аутотранспорт”, Дому здравља Пожаревац – огранку у Костолцу, Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла” Костолац, Центру за културу „Костолац”, Полицијској станици у Костолцу, МЗ Стари Костолац, Библиотеци у Костолцу, Радио „Стил”-у Компанији Дунав осигурање АД Пожаревац и Црвеном крсту Пожаревац.

На свечаности подоводом обележавања Дана школе, ученици виших и нижих разреда, кроз глуму, песму и рецитације представили су присутнима неке од ваннаставних активности које ђацима ова школа нуди. Најпре су ученици другог разреда заиграли уз звуке рокенрола, а потом су се представили ученици седмог и осмог разреда песмом „Едерлези” у пратњи тарабуке и балетске игре. Потом су водитељи програма Лана Керић и Сара Миловановић прочитале победнике литералног конкурса, који је организован поводом Дана школе. У категорији ученика петог и шестог разреда прво место припало је Теодори Јанковић 5/6, друго Јовани Милорадовић 6/4, а треће Југославу Лештанину 5/6. У категорији старијих ученика најбољи резултат су постигле Софија Живковић 8/5 и Марија Дражић 7/4.   Затим је Софија Живковић прочитала свој рад.

Ученици шестог и осмог разреда извели су песму „Кад књиге буду у моди”, док су ученици трећег разреда извели тачку „Кад би сви”. Вера Станић ученица четвртог разреда рецитовала је песму „Чему служи срце”, Недељка Попадића, док је Ленка Керић, ученица шестог разреда рецитовала песму „На пример заљубљивање, Мирослава антића. Након што је хор извео песму „Слатка песма”, ученица седмог разреда Мануела Миленковић отпевала је песму Александре Радовић, а после ње Тамара Сунтурлић 8/5 и Лука Пућо 8/2 рецитовали су стихове „Некоме ко ће ме разумети”.

Свечани програм је у веселој атмосфери завршен немачким репом и бит боксом у извођењу Елвина Морине 5/2 и Сафета Морине 7/1, након чега је Јована Радосављевић 8/6 извела песму на енглеском језику.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!