Изложба домаће радиности, веза и рукотворина, у част Дана ослобођења

У оквиру обележавања 13. октобра Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату протеклог викенда, Удружење Градске општинске организације инвалида рада Костолац, одржало је изложбу домаће радиности, веза и рукотворина, која је била такмичарског карактера.  На челу овог удружења налази се Верица Лазаревић, која се том приликом захвалила свим учесницима. Она је нагласила да су сви радови били лепи и захтевни за израду, па је жири имао тежак задатак да одабере најбоље.

 

 

Стручни жири кога су чинили: председник, Мира Радиновић и чланови Светлана Ристић (потпредседница УГООИР – а) и Верица Лазаревић (председница УГООИР – а), прво место доделио је Јоковић Вукосави, друго Бисенији Милошевић, док је треће место припало Миладиновић Босиљки. За организацију изложбе била је задужена Славица Алексић, која је и председница секције за израду ручних радова.

Након проглашења победника приређено је и поетско вече, на коме су своје песме рецитовале Мира Радиновић и Драгица Цвејић Наков.

 

Славица Ђорђевић, секретар УГООИР-а Костолац је истакла да је циљ изложбе очување народне традиције, односно да отргнемо забораву  културно наслеђе наших предака. „ Изложба домаће радиности, је само део активности које Удружење Градске општинске организације инвалида рада Костолац организује поводом Дана одлобођења Костолца, у наредним данима очекује нас и такмичење у шаху и доминама. Поред ових активности организујемо и бројна дружења са другим удружењима пензионера. Такође организујемо и честе једнодневне екскурзије у циљу упознавања наше земље, историје и културно – историјских споменика. Оно што је важно је да су тада сви наши чланови срећни и задовољни, јер уз минималну накнаду они могу себи да уприличе лепо дружење”, рекла је Ђорђевић и додала и да је унапређење квалитета живота чланова удружења – наших најстаријих суграђана,  један од главних циљева удружења.

Најугроженији чланови приоритет

Удружење настоји да помогне својим члановима са најмањим примањима. Захваљујући средствима која су добијена на основу Конкурса који је расписала ГО Костолац, удружење издваја за новогодишње пакете у којима су прехрамбени производи и средства за хигијену. Такође удружење за своје чланове старије од 70 година, издваја средства за бесплатне аутобуске карте на релацији Костолац – Пожаревац, како би могли да оду код лекара. „Највећи део средстава одлази на лекове за лица која имају минималне пензије, на тај начин што удружење пребаци средства на апотеку, и они тада имају право да подигну лекове који се иначе купују”, додала је Славица Ђорђевић, секретар УГООИР-а Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!