Достојанствено обележена 75. годишњица ослобођења Kостолца

У недељу 13. октобра полагањем венаца на Спомен обележје у Старом Kостолцу, одата је пошта страдалим ослободиоцима у Другом светском рату.

 

Венац су испред Градске општине Kостолац положили: заменик председника ГО Kостолац Далибор Илић, чланови Већа Градске општине Kостолац, Маријана Божић, Милан Ђаловић, Бајрам Морина и помоћници председника ГО Kостолац Kатарина Сарафиновић и Дарко Грубетић. Поред председника МЗ Стари Kостолац Станојловић Љубише, венац су положили: Ристић Неша заменик председника МЗ Стари Kостолац, Драган Павловић, Станојловић Небојша, Владана Зарић, Мирко Марјановић, Радосављевић Новица и бројни грађани.

Заменик председника Градске општине Kостолац, Далибор Илић честитао је грађанима празник – Дан ослобођења Kостолца истакавши да је 13. октобар најзначајнији датум у историји нашег града, јер je тада сломљeн отпор непријатеља и ослобођен Костолац.

 

 

Пре 75. година стали смо на бољу страну света и свака генерација од тада па до сада изборила је своје право да бира пријатеље и да сама одлучује ко ће управљати земљом. Зато је данас наша дужност да наставимо да се боримо за бољу будућност наших грађана. Ми потомци хероја и победника, немамо право да будемо ни мало мање храбри, увек ћемо бити на страни слободе. Српски народ никада није грешио, никада није изабрао погрешну страну, никада није био уз зло. Зато данас када говоримо, мислимо и радујемо се слободном Kостолцу, морамо да се сетимо оних без којих те слободе не би било. На нама је да чувамо успомену на њих и да будемо достојни њихове успомене и величине”, рекао је у свом обраћању присутнима заменик председника Градске општине Kостолац, Далибор Илић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!