Челници Града Пожаревца и Градске општине Костолац обишли завршене радове на путној инфраструктури у Костолцу

До сада је у оквиру одржавања путне инфраструктуре на територији Градске општине Костолац уложено преко 6о милиона динара. Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да је у реконструисање улица Боже Димитријевића и Трудбеничке уложено 27 милиона динара. „Оправданост за ову инвестицију је велика, јер је улица Боже Димитријевића тренутно једини главни улаз у Костолац, с обзиром да је надвожњак затворен за саобраћај”, наглашава Павловић.

Он истиче да је град тренутно у преговорима са ЕПС-ом јер је надвожњак у њиховом власништву. „Надамо се да ћемо ускоро кренути са активностима на уклањању надвожњака, који је дотрајао. Оно што нас очекује као град је израда Плана детаљне регулације који ће даље да измени План генералне регулације, који је већ усвојен за Костолац. Након тога кренуће се са израдом урбанистичких и осталих потребних пројеката за формирање нове улице”, рекао је Павловић.

Он је додао да су поред Костолца имали и низ инвестиција у оквиру путне инфраструктуре у насељима Кленовник, Стари Костолац, Острово и Петка, што је показатељ да град равномерно улаже у развој како градских тако и сеоских средина.

У скорије време очекује нас и асфалтирање Николе Граонића где су завршени радови на топлификационој мрежи. Вредност ове инвестиције је 8 милиона динара, што подразумева и израду новог тротоара”, рекао је Павловић.

За улагање у путну инфраструктуру Град Пожаревац је издвојио преко 52 милиона динара за територију ГО Костолац и 14 милиона за летње одржавање. Укупно 66 милиона за реконструкцију улица, ојачавање коловозних конструквија, израду тротоара и равнање сеоских путева. Сви пројекти у оквиру путне инфраструктуре су реализовани, остаје још само да се реконструише улица Николе Граонића” ,рекао је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски захваливши се руководству Града Пожаревца на челу са градоначелником Банетом Спасовићем.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!