Обележен Међународни дан старијих особа у Костолцу

Градска општина Kостолац и Центар за културу „Kостолац” у сарадњи са Домом здравља Kостолац, поводом Међународног дана старијих особа, спровели су акцију мерења крвног пристиска и шећера у крви. Акција је одржана у просторијама удружења пензионера Костолца.
Др Борка Шутовић, руководилац костолачког Дома здравља каже да се организовањем ове акције желело да се стави до знања да старије особе нису заборављене и да су једна веома битна категорија у друштву.

Неопходно је да ове акције спроводимо у циљу унапређења здравља и превенције болести свакодневно, што ми у примарној здравственој заштити и радимо. На неки начин ми само треба да покажемо старијим особама да их поштујемо да смо посвећени њима и да су посете њиховим домовима су врло важне”, рекла је др Борка Шутовић.

 

 

Вредност нивоа шећера у крви и крвног притиска проверило је 47 особа. Старија лица том приликом добила су  савете како да што дуже остану здрави и витални.

Акцију је подржао председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски са својим сарадницима, разговарвши са старијим суграђанима о њиховим потребама, а све у циљу унапређења здравствене заштите.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!