Конференција ГО СНС Пожаревац: За субвенције и подстицаје у области пољопривреде више од 30 милиона динара

 

Градски одбор Српске напредне странке у Пожаревцу, организовао је у петак, 27. 09.2019 године конференцију за медије на којој су се обратили: председник Градског одбора Српке напредне странке у Пожаревцу, Бане Спасовић и секретар ГО Српске напредне странке у Пожаревцу који је и председник Аграрног фонда за пољопривреду Града Пожаревца, Славиша Стојковић.

Теме конференције биле су: почетак радова на уређењу Индустријске зоне са саобраћајницама и изградња првог фабричког постројења, као и унапређење пољопривреде, руралног развоја и свеукупног економског јачања становништва на сеоском подручју, кроз доделу субвенција и подстицајних средстава за пољопривредне произвођаче на територији Града Пожаревца.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу, Бане Спасовић је на самом почетку истакао да СНС у континуитету наставља са хуманитарним акцијама. „Унија жена Градског одбора СНС је активна на прикупљању хуманитарне помоћи за социјално угрожена лица, али и за установе којима је таква помоћ неопходна. Оваквим акцијама наставља се хуманитарни рад месних одбора на територији Града Пожаревца, наглашава Спасовић.

 

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу, Бане Спасовић

Председник ГО СНС Пожаревац најавио је и почетак радова на уређењу Индустријске зоне са саобраћајницама, а вредност радова је око 8 милиона динара. Он је најавио изградњу првог фабричког постројења на овом простору. „Очекујемо да се до краја године заврши одређена правна процедура и да та фирма крене са радовима, нагласио је Спасовић.

Такође радови су почели и у Ратарској улици на замени цементно – азбестног цевовода у дужини од 1300 метара. Вредност поменутих радова је око 28 милиона динара, рекао је Спасовић истакавши да ће у наредном периоду реконструисати све саобраћајнице које су оштећене. Планирани су обимни радови на реконструкцији путне инфраструктуре, и изградња тротоара у близини школа, али и у Ратарској улици где се тренутно изводе радови на изградњи кишног колектора.

 

Аграрни ресурси су веома значајни, па свој даљи економски развој град треба да заснива на улагању у унапређењу пољопривреде, речено је на конференцији за медије.  Град Пожаревац је на примеру своје стратегије препознао ове ресурсе као значајне и важне за успешну примену локалног економског развоја. С тим у вези секретар ГО Српске напредне странке у Пожаревцу који је и председник Аграрног фонда за пољопривреду Града Пожаревца, Славиша Стојковић најавио је да ће 1. октобра бити расписан Јавни конкурс за спровођење мера подршке пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Пожаревца за 2019. годину.

 

Секретар ГО Српске напредне странке у Пожаревцу и председник Аграрног фонда за пољопривреду Града Пожаревца, Славиша Стојковић

Предмет Јавног конкурса су подстицаји за суфинансирање камате за пољопривредне кредите, успостављање и јачање удружења у области пољопривреде, инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња и одрживо коришћење пољопривредног земљишта.

Ове године смо за субвенционисање издвојили преко 30 милиона динара, што је у односу на прошлу годину 100 хиљада евра више, рекао је Стојковић. 

Наш програм субвенција који смо усвојили и за који смо добили сагласност Министарства пољопривреде, је конципиран на такав начин да се разликује од програма министарства, наглашава Стојковић.  Он истиче да је намера била да што шири слој пољопривредних произвођача може да користи субвенције по конкурсу Аграрног фонда, заједно са субвенцијама које даје Министарство пољопривреде, а то су IPA програми које финансира Европска унија.

Он је подсетио да Аграрни фонд за пољопривреду сваке године организује одлазак на Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, а да у 2020. години планирају и одлазак на сајмове ван граница наше земље како би пољопривредници стекли нова знања у области агротехничких мера које се примењују у развијеним европским државама.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!