Ремонт система за грејање: Припрема за наступајућу сезону

 

Планови ремонта се дефинишу на трогодишњем нивоу, што омогућава да се позиционирају задаци на пољу одржавања у складу са приоритетима

Овогодишња грејна сезона трајала је скоро месец дана дуже него што је уобичајено због неповољних временских услова. Kада је грејна сезона успешно приведена крају, почео је и ремонт овог система, каже Владимир Ђорђевић, руководилац Службе топлификације при костолачком огранку „Електропривреде Србије“.
Ове године грејна сезона је трајала до 20. маја. Сходно томе, наш план је да ремонт који смо почели 1. јуна буде приведен крају 15. септембра. Најважније позиције које ће бити урађене јесу реконструкција примарног вода за Зону 3, замена топловода у селу Kостолац, ремонт подстаница у Kостолцу и у селу Дрмно, чишћење 20 измењивача топлоте, уградња регулационих вентила по зонама. Фирме које су ангажоване за ове послове су ПK „Kосово“ Обилић, „Инвестградња“, „Еурохеат“ из Kрагујевца, „Балкан Наису“ из Александрова и „Преми траде“ из Београда.
Планови ремонта се дефинишу на трогодишњем нивоу, што омогућава да се позиционирају задаци на пољу одржавања у складу са приоритетима.
Задовољни смо сарадњом са становништвом и очекујемо од грађана разумевање у решавању текућих проблема – истакао је Ђорђевић.
Он је додао да се током грејне сезоне посебна пажња обраћа на брзо решавање свих потешкоћа које ометају редовну и стабилну испоруку топлотне енергије крајњим корисницима.

 

 

Душан Гргић, пословођа на грејању у Служби за топлификацију, указује да је рад на ремонту система за топлификацију сложен, имајући у виду да се ради о инсталацијама које деценијама греју домове у Kостолцу.
Највише нам задаје проблем изолациони материјал „лебит“, који се користио пре 40 година, када је топловод рађен. То је тада постављано, коришћен је и касније у изради, све до пре 15-20 година, када је почео да се избегава и да се користе други материјали. Топловод је стар, мора да се одржава због таложења муља у њему. Наша служба на терену најчешће ради поправке, одржавање, класично одржавање топловода. У току лета много пута радимо и измену цевовода на неким трасама, док ове године нећемо имати неку већу измену цевовода. Протекла зима била је релативно блага што се тиче кварова и пуцања, није било великих интервенција. Била је једна или две веће интервенције, све смо некако завршавали у кратком року. Није било захвата који су захтевали да део насеља мора да остане без грејања дуже време.

 

 

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!