Одржано дечије вокално такмичење „Костолац пева”

У петак, 23. августа у склопу манифестације „Костолачко лето 2019” одржано је дечије вокално такмичење „Костолац пева”. Организатор манифестације је Центар за културу Костолац , а покровитељ Градска општина Костолац.

Такмичење је одржано на платоу испред Спортске хале, а деца су се такмичила у три категорије: од 8 до 10 година, од 11 до 14  и од 15 до 20 година. На овом такмичењу учешће је узело 16 такмичара, са којима су током лета радили певачица Тијана Петковић и музичар Владимир Петковић – директор фестивала. Они су радили основе певања са такмичарима и припремали матрице које одговарају њиховим вокалним способностима.

Стручни жири

Такмичаре је оцењивао трочлани стручни жири у следећем саставу: певач рок састава „Hard Need”Владимир Стефановић који је био и председник жирија, дипломирани пијаниста Ивана Илић и професор стручних предмета у музичкој школи и у слободном времену вокални солиста Оливера Милосављевић.  Такмичари су показали изузетан таленат и музичку зрелост, па је жирију било је тешко да одабере најбоље. Председник жирија, Владимир Стефановић, похвалио је све учеснике и рекао да су нијансе одлучивале о победницима.

 

 

Победник прве категорије је Петровић Милица, ученица Основне школе „Краљ Александар” Пожаревац. Најбоља у другој категорији била је Вељковић Тара, ученица Основне школе „Доситеј Обрадовић” у Пожаревцу, а у трећој Стевић Софија, ученица Пожаревачке гимназије. Победник фејсбук гласања и миљеник публике била је такође Софија Стевић.

 

 

Програм су употпунили дечији фолклорни ансамбл „Врабац“КУД-а Костолац играма „Србија” и „Влашке игре”, а у паузи између игара Тијана Петковић, која је била ментор такмичарима отпевала је две песме.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!