Одржана трибина и дискусија о проблему и последицама трговине људима

Поводом 30. јула, Светског дана борбе против трговине људима, у Канцеларији за ромска питања у петак, 2. августа, одржана је трибина и дискусија о проблему и последицама трговине људима.

Панелисти на трибини били су Петар Недељковић из ПУ Пожаревац, секретар Црвеног крста Пожаревац Саша Обрадовић, директорка Центра за социјални рад Пожаревац Татјана Рајић, чланови Већа Градске општине Костолац Бајрам Морина, Маријана Божић и помоћница председника општине Катарина Сарафиновић.

 

 

Циљна група на трибини биле су девојке и жене којима је предочено да је трговина људима један од најкомплекснијих и најтежих облика насиља и кривично дело коме могу сви бити изложени, а посебно младе девојке, након чега је уследила дискусија.

Полицијска управа Пожаревац од 2003. године заједно са Црвеним крстом и Центром за социјални рад спроводи превентивну кампању током октобра месеца месеца „Борбе против трговине људима”. Тада обилазе школске установе, где одржавају разне трибине радионице и на тај начин упознају младе са појавом која је пошаст 20. и 21. века.

Из Градске општине Костолац истичу да је локална самоуправа увек подржавала активности које се спроводе у борби против трговине људима и да ће убудуће наставити, а све у циљу подизања свести о овом глобалном проблему у јавности.

Размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи довеле су до активног укључивања Локалног тима за борбу против трговине људима у настојању да се спречи и олакша људска патња, а само заједничком и свеобухватном, континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему.

Трибину је организовала Градска општина Костолац у сарадњи са Канцеларијом за ромска питања, а на иницијативу Локалног тима за борбу против трговине људима града Пожаревца.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!