Регата „Река 2019″ и у Костолцу

Tрадиционална наутичка манифестација Регата „Река 2019”, ове године одржава се од 27. јула до 05. августа. За разлику од претходних година, ове године пловидба обухвата наше три реке: Дунав, Тамиш и Велику Мораву. Пловидба Великом Моравом је изводљива у дужини од 25км, од њеног ушћа у Дунав, па до Љубичевског моста.

 

 

Организатор Регате „Река 2019”Саша Табаковић истиче да регата по седми пут плови узастопно од 2013. године. „Пловили смо свим пловним путевима Србије и ево дошао је ред да ове године пловимо рекама Тамиш, Морава и наравно уз Дунав који је неизбежан на нашој маршути. На регати учествује око 30 пловила, а учесници су из разних делова Србије, имамо и госте из Крушевца, чланове регата клуба „Расина”. У Костолцу смо већ трећи пут гости и веома смо задовољни, јер за овакву наутичку манифестацију каква је наша потребни су услови какве имамо у Костолцу, Дунавац је заклоњен од ветра и од главних удара на Дунаву. Овде је лепа плажа, ресоран, а наутички клуб увек организује бесдпрекоран дочек за нас, рекао је Табаковић.
Из Градске општине Костолац истичу да ће увек подржавати манифестације које доприносе промоцији нашег краја. Kостолачки рукавац је наутички бисер на Дунаву и свима је познато да је код нас 1975. године организовано првенство Србије у Мотонаутици и Балкански шампионат у скијању на води. Учеснике регате су дочекали чланови Већа Градске општине Костолац Маријана Божић и Бајрам Морина, и помоћници председника општине Дарко Грубетић и Катарина Сарафиновић.

 У Костолцу је за учеснике регате организован ручак и туристички обилазак археолошког парка „Виминацијум” и дружење са члановима Наутичког клуба „Дунавац“.

„Регата Река” испловила је у недељу, 28. јула из Старих Бановаца, затим је стигла у Смедерево. Из Смедерева су у понедељак , 29. јула упловили у Велику Мораву и пловили до Љубичева код моста.  Ту им се придружила регата из Крушевца. У среду су испловили из Љубичева и вратили се на Дунав, а затим дошли у Костолац где су пристали на плажи „Топољар”. Ту су их дочекали представници Градске општине Костолац и представници Наутичког клуба „Дунавац“.
Ове године спојиле су се Регата „Река” и „Моравска регата”, која већ тридесет година за редом долази из Крушевца. Они плове  Западном Моравом и Великом Моравом и стижу до Дунава и Костолца. Из Костолца регата иде за Ковин и назад за Панчево, рекао је председник Наутичког клуба „Дунавац“, Ненад Мартиновић нагласивши да су они увек домаћини овој регати.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!