Отворена Ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2019”

Ликовна колонија „КОСТОЛАЦ 2019” у организацији Ликовних стваралаца Костолац „СПЕКТАР”, свечано је отворена у четвртак, 25. јула у Дому омладине у Костолцу уз присуство учесника и гостију колоније. Добродошлицу гостима и сликарима из Костолца, учесницима колоније на самом почетку пожелела је председница УЛСК „СПЕКТАР”, Снежана Милошевић.

Директор Центра за културу „Костолац”, Драган Николић отворио је колонију уз подсећање на њену дугу традицију и пожелео успешан рад свим учесницима, изразивши наду да ће из Костолца понети најлепше успомене.

Том приликом приређен је богат поетско музички програм, у коме су учествовали: Славица Станојловић (сликарка и песникиња), Љубисав Грујић – Груја (афористичар и песник) и Марија Стојићевић (вокална солисткиња).

Радови настали на овој 11-тој по реду колонији биће на разним манифестацијама у Костолцу. Такође у плану је и излагање слика у другим градовима како би се промовисала култура и наслеђе Костолца.

Колонија ликовних уметника окупила је 15 сликара, а добродошлицу им је пожелела и чланица Већа Градске општине Костолац задужена за ресор спорта и културе, Маријана Божић.

 

 

Колонија се одржава у сарадњи са Центром за културу „Костолац”, а под покровитељством Градске општине Костолац у оквиру манифестације „КОСТОЛАЧКО ЛЕТО 2019”.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!