ГО Костолац: Организован пријем за најбоље ученике

У просторијама Градске општине Костолац уприличен је свечани пријем за најбоље ученике Основне школе „Јован Цвијић” Костолац, који су се током осмогодишњег школовања истицали у наставним и ваннаставним активностима и остварили високе резултате на бројним такмичењима.

 

 

Ученике и њихове родитеље дочекали су председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски и председница Скупштине, Милена Церовшек.

Kрстаноски је честитао ученицима на уложеном труду и раду. „Важно је улагати у своје образовање, важно је задовољавати знатижељу за новим знањем, јер то је нешто што вам нико не може одузети“, поручио је ученицима председник општине.

Градска општина Костолац заиста води рачуна о будућим перспективним становницима који ће својим знањем допринети развоју ове општине. С тим у вези уочи градске славе Светог великомученика Прокопија на свечаној академији биће уручене награде од по 70 хиљада динара ђацима генерације Основне школе „Јован Цвијић” и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”, а од ове календарске године Одлуком Скупштине додељујемо и награде за спортисту генерације од по 35 хиљада динара за ученике основне и средње школе, рекао је Kрстаноски.

 

 

Млади су свакако будућност овог града и једног дана треба да преузму овај град, унапреде га, и да све вредности које су наследили прошире и подигну на неки виши ниво. Гаранција свега тога је свакако њихов запажен успех у школи“, рекла је председница Скупштине Милена Церовшек пожелевши им пуно успеха у даљем школовању, да наставе да раде на себи, а резултати ће сами по себи доћи.

Школске 2018/2019. године ђак генерације је ученик 8/3 одељења Василије Ковачевић, најангажованији ученик је Дуња Вулић, ученица 8/3 одељења, док је за спортисту генерације проглашена гимнастичарка Ива Црносељански, ученица 8/3 одељења.

Пријем је био и прилика да се чују сугестије и размишљања младих.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!