Матурантски плес основаца

Плато испред Спортске хале у Костолцу у среду, 29. маја био је најлепши, јер су свршени основци плесали  свој „Матурски плес”, и тај начин обележили, свечано прославили и поздравили се са својим другарима и наставницима. Мали матуранти носили су мајице на којима је писало из ког су одељења, а у ваздух су пустили шарене балоне.

„Матурантски плес” је реализован у оквиру пројектне наставе и припремили су га матуранти заједно са својим наставницима: наставником физичког васпитања, Александром Шаманцем и Јеленом Ђорђевић наставницом музичке културе Основне школе „Јован Цвијић“.  Ученици су сами бирали између понуђених плесова и одлучили да играју Бечки валцер, а музика је „Грамофон валцер“.

 

 

Догађају су присуствовали председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц, директорка Основне школе „Јован Цвијић“ Сунчица Марковић, помоћник директорке Саша Цветковић, као и бројни наставници, родитељи, баке и деке који су у великом броју дошли да подрже матуранте.

Организатор ученичке прославе је Центар за културу „Костолац”, који се потрудио да свршеним основцима додатно увелича овај дан организовањем Пена – парти уз ди – џеја, а након тога уследили су трубачи.

 

Ово је прва генерација која је плесала „Матурантски плес” у Костолцу. Матуром се завршава један период њихових живота, и пред њима су нова искушења која их очекују у даљем школовању.

Покровитељ догађаја је Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!