Обележен Дан Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”и јубилеј – 10 година од почетка рада Дома ученика

Свечаном академијом и пригодним програмом у среду 15. маја Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла” обележила 73 годишњицу постојања и рада, и јубилеј – 10 година од почетка рада Дома ученика. Школа је почела са радом 1946. године под називом „Стручна школа за ученике и индустрију и рударство”. Данас Техничка школа са домом ученика у Kостолцу носи назив великана Николе Тесле.

 

 

На почетку свечаности, присутнима се обратио директор Техничке школе др Горан Несторовић, говорећи о постигнућима школе, која ће ову школску годину сврстати у ред значајнијих година за рад школе.

Са поносом могу да Вам саопштим да смо захваљујући изузетној сарадњи са локалном самоуправом и припадајућим министарством успели да реализујемо значајне пројекте у погледу капиталних инвестиција у образовне делатности које ће приметно ојачати квалитет рада школе за будући период. Дом ученика који је пре 10 година имао 48 смештаја, данас има места за 61 ученика у модерно опремљеном објекту. Захваљујући Дому и сталном боравку наших ђака у школи, подигли смо свест и потребу за високим степеном безбедности свих ученика у школи. Зато у својим плановима, безбедност увек стављамо на прво место. У прилог томе говори податак да смо пре годину дана увели физичко обезбеђење у школи, а недавно смо инвестицијом Града Пожаревца увели и аутоматски систем за дојаву пожара у свим просторијама школе. Реновирали смо хидрантску мрежу, проширили мрежу видео надзора и аларма и повећали број противпожарних апарата. Затим смо остварили двосмерну сарадњу са Полицијском управом и П.Д. за одржавање и обезбеђивање објеката „Костолац – Услуге” д.о.о. Други приоритет који нам је такође наметнуо Дом ученика је обезбеђивање услова за квалитетан и здрав начин живота, како за децу у Дому тако и за остале ученике. Водимо рачуна о квалитетној исхрани у школском ресторану, а пре годину дана увели смо и ужину за све ученике”, рекао је Несторовић и додао да школа из сопствених средстава поред сталног улагања у учила и просторије велика средства улаже за развој спорта.

Он се том приликом похвалио и успесима ученика на такмичењима. „У свим подручјима рада учествујемо на свим такмичењима међуокружним, окружним, регионалним и републичким. Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла” била је и биће основна потреба привредне будућности нашег краја. Безрезервну подршку за опстанак дају нам наша привредна друштва, социјални партнери. Школа учествује и има запажене резултате у хуманитарним акцијама добровољног давања крви, а имамо и добру сарадњу са здравственим установама, невладиним организацијама, спортским клубовима и удружењима. Учествијемо на бројним градским, општинским и окружним манифестацијама и што је најважније промовишемо школу где год се налазимо како у земљи тако и у иностранству”, нагласио је др Горан Несторовић.

 

 

У има Града Пожаревца присутнима се обратио председник Скупштине Бојан Илић.

Овај дан важан је не само за вашу школу, већ има велики значај за Пожаревац и Костолац и нашу заједничку намеру да учинимо овај крај Србије пожељним местом за живот. У томе нам од пресудног значаја неће бити ни ресурси ни природне лепоте, и све оно што нас је природа богато даривала. У томе ће од пресудног значаја бити млад и иновативан човечји ум који, већ годинама производе професори Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”, нагласио је Илић.

 

 

Том приликом уручене су захвалнице свим чиниоцима који су дали велики допринос у раду школе у протеклих годину дана и то: Граду Пожаревцу, Градској општини Костолац, Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу, ЈП ЕПС – Огранак „ТЕ – КО Костолац”, Полицијској испостави Костолац, ПД „Костолац Услуге”, ПД „ПРИМ” Костолац, ПД ПРО ТЕНТ Д.О.О. Обреновац, ОШ„Јован Цвијић”Костолац, ОШ „Свети владика Николај“ Брадарац, Kомпанији „Дунав осигурање”АД Пожаревац, Апотеци „Беладона”, Фот. радњи „Фото Лаза” и ПД „Авала” АД Пожаревац.

 

 

Дан Техничке школе у Костолцу, обележен је уз присуство бројних званица, представника локалне самоуправе Града Пожаревца и Градске општине Костолац, полиције, војске, верских заједница, директора основних и средњих школа, директора јавних предузећа и установа, наставног особља, ученика школе и родитеља.

Програм су припремили ученици, чланови драмске, музичке и рецитаторске секције, као и фолклорна и плесна група у сарадњи са наставницима.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!