Kампањa „Будућност Србије“: Александар Вучић у Пожаревцу

Председник Александар Вучић наставио кампању „Будућност Србије“ обиласком Браничевског округа. Кампања је почела је 7. фебруара, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађанима представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.

Прво је посетио Жабаре, где је обишао радове на изградњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине и Хрватске. Затим је у Петровцу на Млави обишао фабрику за производњу пелета „Eko Step Pellet“, а након тога је у Крепољину разговарао са грађанима. Током посете Браничеву, Вучић је обишао и Дом здравља у Кучеву, као и спортску халу и терен у Великом Градишту.

 

 

На крају посете, председник Александар Вучић обратио се грађанима на централном скупу у Пожаревцу.

Он је истакао да је у Пожаревцу било много више људи него у свим градовима Србије на протестима опозиције заједно.

Ово сам рекао, не да бисмо се хвалили, или да бисмо показивали  разлику између нас и њих, већ да бисмо показали како је могуће да агресивна мањина може својим насилним методама да угрози нормалан пут развоја једне земље. Захвалан сам на храбрости величанственим женама које су из Скупштине града имале снаге и храбрости да избаце насилнике и да им покажу где им је место. Оне су показале да фашизам у Србији неће проћи.

Рекао је да је Пожаревац следећи град у у који ће се довести страни инвеститор како би се отворила нова радна места.

Ја мислим да нисмо много тога урадили у Браничевском округу. Посебно нисам задовољан свим оним што смо урадили за Пожаревац. Ми ћемо ускоро направити комплетну анализу свих ствари које морамо променити. Раније смо се бавили бавили местима у којима је већа стопа незапослености. У другим градовима је било много већих проблема него у Пожаревцу. У Крушевац смо довели инвеститоре, јер су све фабрике уништили, у  Ниш смо довели шест фабрика, у Краљеву смо после много година довели инвеститоре, у Лозницу где је било 14 хиљада незапослених такође смо довели инвеститоре. Следећи нам је Браничевски округ и у Пожаревац ћемо довести великог инвеститора и неколико мањих инвеститора у другим општинама. Готово на недељном нивоу имамо преговоре са људима из различитих земаља, рекао је Вучић у обраћању на скупу у том граду.

-21 километар пута Kучево – Мајданпек, завршићемо до септембра ове године. Урадили смо пут Салаковац-Црниће, Батуша-Петровац, а затим и пут од Петровца до Kрепољина и даље до Жагубице. Данас је у Kрепољину било 1.500 људи, а само су хтели да кажу хвала што се неко после 50 година сетио да уложи у реконструкцију пута, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће пензионерима сваке године повећавати пензије.

Пензионери су изнели највећи терет реформи, те им обећавамо да ће једном годишње бити повећаване пензије. Наставници, професори, медицинске сестре, војници и полиција могу очекивати повећања. За све њих обезбедили смо више новца, без прављења већег јавног дуга,  каже Вучић.

 

 

Ниједан амбасадор не управља Владом Србије, ни председником Србије. Народ је носилац суверенитета у нашој земљи. Ви сте ти који на изборима доносите одлуку какву ћете политику да водимо и зато Вам бескрајно хвала, поручио је Вучић грађанима окупљеним на скупу у Пожаревцу.

 

 

Ана Брнабић је у свом говору истакла да ће рударство у Србији бити све јаче, јер је Србија јача и зато што је поуздан партнер. Она је истакла да је у гасификацију уложено четири милиона евра.

У енергетици поред гасификације изградили смо ново постројење за одсумпоравање, да бисмо имали бољу и здравију животну средину. Модернизовали смо у Костолцу блокове Б1 и Б2 и са нашим кинеским партнерима, кренули са изградњом новог блока Б3 капацитета 350 мегавата.

Ана Брнабић је рекла да Србија улаже у туризам, подсетивши да је у реконструкцију Голубачке тврђаве уложено 10 милиона евра, а да је 40 милиона Влада уложила у Љубичевске коњичке игре.

Данас ми је лако да говорим овде јер смо се борили сваки дан, јер имамо резултате које сви могу да виде, 36,5 милиона евра смо уложили у јавне објекте, средње школе, основне школе, а спремамо се да уложимо у општу болницу у Пожаревцу  – додала је  Ана Брнабић обраћајући се присутнима на скупу.

У инфраструктуру много смо уложили, скоро смо завршили пругу Пожаревац-Мајданпек и Мајданпек-Бор, а довешћемо и ауто-пут директно до Пожаревца и то нису празна обећања, јер видимо резултате, рекла је премијерка Ана Брнабић.

 

 

Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић је рекао грађанима у Пожаревцу,  да су сада стабилне и веће пензије, да ће бити нових радних места, инвестиција, али и већих плата које ће омогућити достојанствен живот свим грађанима.

Такође је навео да је потребно омогућити пољопривредницима, којих је 630.000 у Србији да остану на својим имањима и да раде, да се од тога издржавају и да се удружују у задруге.

– Поштовани домаћини, пољопривредници, вас 630 хиљада у Србији који живите и радите, Вама морамо да јемчимо, ми са овог скупа да ћемо Вам омогућити да останете на својим поседима и да ћете бити удружени у задруге и бити своји на своме и то је будућност Србије, рекао је  Кркобабић.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!