Пројекције филмова за понедељак, 18. фебруар

У понедељак, 18. фебруара у Дому културе у Костолцу одржаће се пројекције следећих филмова:

–  АЛАДИН И ЛЕТЕЋИ ЋИЛИМ” 2D са почетком у 16:00 часова. Цена улазнице је 250 динара.

Аладин живи у Пјорту, малом пустом селу у Булгиславу, заједно са мајком, оцем и козом Рајком. Пјорт је лепо и занимљиво место, али врло мало, па Аладин сања о пустоловинама у великом свету који се налази иза планина на хоризонту. Аладинов отац уопште не подржава свог сина. Инсистира да се смири. Свет нису пустоловине, него опасности и људи из малог места не треба да се мешају са онима из вањскoг света. Од дечака се очекује да пође стопама свог оца и постане кројач. Када Аладин добије непредвиђену шансу, он је зграби оберучке. На фантастичном летећем тепиху, кога је добио од Ел Фазе, Аладин са својом верном пријатељицом козом Рајком, лети према сунцу са задатком да врати Ел Фази изгубљено унуче. Султанов град Пето је заиста нешто посебно – огроман и хаотичан, иза сваког ћошка вребају пробисвети. Али то не спречава наивног сељачића Аладина да настави пут на чаробном тепиху.

 

 

TAXI BLUZ” 2D са почетком у 18:00 часова. Цена улазнице је 250 динара.

Ова узбудљива, романтична комедија истовремено је и шармантни „road movie“ у којој је главни јунак приче Марко (Андрија Милошевић), симпатични, пропали драматург који годинама ради као таксиста. Његове авантуре пратићемо током једне урнебесне ноћи, када се наизглед нормалан радни дан на његовом послу претвара у хаос, јер се у такси возило ушуња мали Дамир који је побегао из дома за незбринуту децу и који је у потрази за оцем. Њихова вожња ће се претворити у гомилу сулудих ситуација у којима ће учествовати мноштво ликова које ће продефиловати кроз такси.
Главне улоге у увој урнебесној причи чији сценарио потписују Марко Бацковић и Марко Јоцић тумаче Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић, Никола Ђуричко, Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић, Борис Комненић и Никола Пејаковић.

БЕРЛИН ВОЛИМ ТЕ” 2D са почетком у 20:00 часова. Цена улазнице је 250 динара.

У претходним наставцима обрађене су романтичне приче у Паризу, Њујорку и Рио де Жанеиру. Сваки филм састоји се од највише 10 епизода које илуструју универзалност љубави у великим градовима широм света.
Берлинска прича састоји се од девет епизода. Могла би се назвати и ”Берлин који волим” где се спајају различити мушкарци и жене и причају своје љубавне приче. Емоције извиру из познатих места у граду, али и из скривених ћошкова где цветају старе и нове љубави.
Све приче су повезане транзиционим секвенцама.
Главна идеја серијала је да се добије импресија града као живог организма који дише и воли и кроз мултикултуралну идентификацију чини да људи деле међу собом емоције универзалне љубави.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!