Награђени најуспешнији пољопривредници са територије ГО Kостолац

У оквиру обележавања Дана Градске општине Kостолац у петак, 25. јануара 2019. године  у Скупштинској сали одржана је традиционална „Трибина о пољопривреди” . Седму по реду трибину отворио је др Драгољуб Ивановићсамостални стручни сарадник за послове привреде, пољопривреде, заштите животне средине и локалног развоја.

У име локалне самоуправе учеснике трибине, поздравио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Крстаноски, и том приликом истакао да ће локална самоуправа у наредном периоду настојати да оствари још бољу сарадњу са пољопривредним произвођачима како би их подстакла да прошире постојећу или започну неку нову производњу.

„Град Пожаревац већ годинама уназад, доста улаже у развој пољопривреде кроз разне подстицаје и програме, а ове године издвојио је такође значајна средства, и на тај начин мотивише пољопривреднике, посебно младе да развијају своја породична газдинства и покрену нове послове у овој области”- рекао је Крстаноски.

Похвалнице и књиге најуспешнијим пољопривредним произвођачима у 2018. години са подручја Градске општине Kостолац уручио је председник Г. о. Kостолац, Серџо Крстаноски. За овогодишње најуспешније, из области ратарства проглашени су  Живојиновић Милош, Стокић Малиша, Јованов Новица, Ненадовић Небојша, Марковић Млађан и Пауновић Бојан. Из области сточарства Спасић Владислав и Живојиновић Милан. Најуспешнији у  области повртарствабили су Драган Ристић, Вујчић Драгослав, Ђорђевић Златко. Награђени су и најбољи пчелари Аћимовић Драган, Младеновић Славољуб, Јанус Зоран и Перић Мирко и за производњу меда „ВЕВЕРКО”. Док је у области воћарства за најбољег проглашен Пауновић Живадин, а награђено је и Ловачко друштво „Костолац”- Ристић Александар.

Након уручења захвалница за окупљене пољопривреднике организована су стручна предавања.

Предавачи на трибини били су:

Дане Хркаловић, дипл. инг. сточарства

(Услови гајења и нега домаћих животиња)

Јовица Јуришић дипл. инг. заш.биља

(Резистетност корова)

Јоргованка Влајковац дипл. инг. пољопривреде

(Правилна примена агротехничких мера)

Оливер Савић, спец. др ветерине

(Услови држања животиња и стерилитет)

Иван Добросављевић спец. др ветерине

(Респираторне болести животиња)

 

 

Трибини су присуствовали и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заменик председника општине Далибор Илић, чланови Већа Градске општине Костолац, директор Завода за пољопривреду Ненад Вујичић и Лела Стојадиновић из Одељења за привреду, ЛЕР, заштиту животне средине Градске Управе Града Пожаревац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!