„Čajanka sa knjigom“ – literarno druženje zavičajnih pisaca

U Biblioteci u Кostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u petak 21. decembra 2018. godine, održana je treća po redu „Čajanka sa knjigom“ – literarno druženje zavičajnih pisaca.

 

 

Čajanka sa knjigom je zapravo nastavak tradicije koju su pre dosta godina, u kostolačkoj biblioteci, pokrenule Slavica Pejović i Slobodanka – Cuka Trajković. Radionicu su pre tri godine obnovile Renata Minić, Nevena Vuksanović i Marija Кopun, sa ciljem da se zavičajnim piscima pruži prilika da se što češće okupljaju u biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima. Do sada obrađene teme za pesme i priče na Čajankama bile su: Oda čaju, Iz Pariza s ljubavlju i Opijeni ljubavlju.
Učesnici ovogodišnje Čajanke bili su: Marija Mitić i dečiji hor „Dunavska lira”, Ljubisav Grujić Gruja, Zlatan Pejkić, Jelena Živić, Mira Radinović, Anđela Milenković, Кatarina Lazić, Siniša Radinović, Slobodan Janković, Matilda Veljković, Anastasija Pavlović, Lela Likar, Dragan Žuržević, Marija Stojićević, Aleksandra Vujčić, Vojkan Ivković, Rada Nestorov, Magdalena Redžović i Slavica Pejović.
U toku Čajanke vlasnik „Vinarije Živković” iz Кličevca Miroslav Živković predstavio je svoje proizvode i ispričao priču o poreklu vina.
Sprovođenje ovogodišnje Čajanke omogućeno je uz podršku Gradske opštine Кostolac i Centra za kulturu „Кostolac”.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!