Koncertom vokalne grupe „Nostalgija plus drugarstvo”, završeni su ovogodišnji „Novembarski dani kulture” u Kostolcu

Koncertom vokalne grupe „Nostalgija plus drugarstvo” , u četvrtak, 29. novembra, završeni su ovogodišnji „Novembarski dani kulture”. Manifestaciju organizuje Kulturno – sportski centar „Kostolac”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

U prepunoj sali Doma kulture, publika je uživala brojnim domaćim i stranim hitovima. Repertoar vokalne grupe je bio raznolik, pa se spravom može reći da je priređen koncert za svačiju dušu. Prvi blok je obuhvatao narodne pesme, drugi su činile balade, a u trećem bloku bili su zastupljeni rok hitovi.

Gosti na koncertu bili su: Ivana Grujić, Dejan Milošević, Magdalena Redžović, Branko Pražić, Saša Grujić, Slobodan Janković, Radomir Đorđević, Stoner i učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ .

Možemo reći da je koncert bio uspešan i da su svi prisutni uživali u sjajnom nastupu vokalne grupe „Nostalgija plus drugarstvo”, jer su njihove reakcije to jasno i pokazale. Ostaje nam samo da se nadamo da će ova divna grupa nastaviti sa sjajnim radom i da će ponovo nastupati kod nas, a i šire, jer oni to svojim kvalitetom svakako i zaslužuju.

 

 

Vokalna grupa „Nostalgija plus drugarstvo”osnovana je kao podružnica Braničevskog okruga udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije 2013. godine. Osnovni cilj osnivanja bilo je stručno usavršavanje nastavnika. Međutim, kroz rad rodila se želja za pevanjem pesama “za svoju dušu”. Druženje članica počelo je sa prvim upoznavanjem nota i negovanjem lepog pevanja u muzičkoj školi ,,Mokranjac” u Požarevcu. Po završetku školovanja sve su postale nastavnice muzičke kulture u osnovnim školama. Kao veoma kreativne osobe, došle su na ideju da pokažu svojim učenicima da ne pevaju samo umetničku muziku, već i narodnu, zabavnu, rok…Tako su se predstavile učenicima, kolegama, ali i široj publici na školskim priredbama u Požarevcu, Kostolcu, Pančevu,… Postale su ambasadori dobre muzike,tolerancije, druženja, ljubavi, prijatnog raspoloženja,… Predstavljale su svoje škole na najbolji mogući način i bile primećene gde god da su se pojavile. Njihov izgled, energija na sceni i nostalgija za školskim danima ogleda se kroz repertoar pesama koje biraju. Ova mlada vokalna grupa učestvovala je na mnogim manifestacijama . Gostovale su u Pančevu na Republičkom takmičenju u ručnim radovima udruženja “Vešte ruke” i svojim pevanjem ulepšale taj događaj. Učestvovale su u galeriji savremene umetnosti povodom postojanja prosvete u Požarevcu,na Boževačkom prelu, književnoj večeri Magdalene Redžović, kao i na koncertu za Dan radnika u obrazovanju u Domu kulture u Požarevcu.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!