Delegacija „Šnajder elektrika“ posetila EPS

Napreduje modernizacija distributivne mreže 

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, i Bojan Atlagić, v. d. direktora ODS „EPS Distribucija“, razgovarali su sa delegacijom kompanije „Šnajder elektrik“ o projektu modernizacije
sistema upravljanja u distribuciji električne energije.
Na sastanku održanom 19. oktobra ugovoreni su i dalji koraci saradnje najveće srpske energetske kompanije i kompanije „Šnajder elektrik“, koja je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju.

 

 

U delegaciji „Šnajder elektrika“bili su Kristof Šampanj, direktor projekata za ceo svet i direktor sektora energetike za Evropu, Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast jugoistočne Evrope, i Dejan Marković, generalni direktor „Šnajder elektrika“ u Srbiji.
Sastanku su prisustvovali i Tatjana Pavlović, izvršni direktor za finansije u EPS-u, Zoran Rajović, izvršni direktor za tehničke poslove distribucije električne energije i upravljanje distributivnim sistemom, i drugi predstavnici JP EPS.
U okviru unapređenja distributivnog sektora, „Elektroprivreda Srbije“ posvećena je razvoju distributivne mreže na svim nivoima instaliranjem opreme najnovije generacije i uvođenjem savremenog upravljačkog i nadzornog sistema. Cilj modernizacije je podizanje nivoa usluga, povećanje efikasnosti i pouzdanosti isporuke električne energije uz minimiziranje gubitaka i izgradnju infrastrukture za ekonomski razvoj Srbije.

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!