Uspešna kostolačka premijera predstave „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”

Kostolačka premijera predstave „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”održana je u sredu, 24. oktobra, u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu. Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Mladen Despotović (Bukara), Dejan Milošević (Puljo), Nina Stanković (Anđa), Marija Vajner (Mara), Zoran Živković (Mačak), Nemanja Pavlovski (Joca), Nataša Rokvić – Kašak (učiteljica), Jasmina Kušlić (Stana), Dragan Antić (seljak) i Đino Josić (seljak). Glumci amaterskog pozorišta „Castellum” pobrali su sve pohvale i još jednom dokazali da velika predanost i profesionalizam u radu obezbeđuju zagarantovan uspeh.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” je rađena po tekstu Iva Brešana u režiji Fuada Tabučića.

Ovo je satirična priča o oportunistima, lopovima, licemerima skrivenim iza političke frazeologije trenutka. Razotkriva glupost totalitarističkog režima, ali jednako tako otvara prostor analogiji s našim vremenom demokratije. Predstava pokazuje da promena sistema ne garantuje i promenu mentaliteta. Ovo je predstava o nama, ona nam pokazuje da su Bukare i danas jednako tako na vlasti, da je sve prepuno poltrona Mačaka, kukavica Pulje, a da je pobuna pojedinca idealistički čin osuđen i od ovog društva na propast.

Glumci su s lakoćom, izuzetnom uigranošću na sceni i posebnom energijom, izneli čitavu predstavu što je publika umela da prepozna pa je i glavne aktere nagradila gromoglasnim aplauzima na kraju i u toku predstave.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!