Treće mesto i bronzane medalje za šahistkinje Rudara

Šahovski savez Centralne Srbije, uz tehničku pomoć Dečijeg šahovskog kluba „Osnovac” iz Niša, organizovao je 19 i 20. oktobra, Prvu žensku ligu Centralne Srbije u šahu, za 2018. godinu.

Učestvovale su svega četiri ekipe, povratnik iz Prve lige Srbije – ŠK „Rudar“ iz Kostolca, koji je ovo takmičenje osvojio pre dve godine, zatim favorizovana ekipa „Šabački ŠK“ iz Šapca, kao i dva debitanta, ŠK „Paraćin“ iz Paraćina i Dečiji šahovski klub „Osnovac“ iz Niša.

 

 

Prvo mesto osvojila je ekipa „Šabački ŠK“ iz Šapca, drugo mesto Dečiji šahovski klub „Osnovac“ iz Niša, a treće mesto zasluženo je pripalo ŠK „Rudar“ iz Kostolca.

Sve čestitke svim našim igračicama, pre svega na ostvarenom rezultatu i na još jednom lepom predstavljanju našeg kluba i grada. S obzirom na to da je ekipa bila oslabljena neigranjem jedne od najboljih igračica Jovane Milošević, a i da smo ujedno bili i jedna od ekipa sa najmlađim prosekom godina, uspešno je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na svakom ekipnom takmičenju na kojem smo učestvovali u ove tri godine postojanja kluba” – rekao je predsednik ŠK „Rudar“ Boban Maksimović.

Naredna stanica Šahovskog kluba „Rudar” biće Omladinska liga Centralne Srbije u Končarevu kod Jagodine, od 09. do 11. novembra.

U  Končarevu ćemo  nastupiti sa jednom ženskom i jednom muškom ekipom, gde ćemo probati da dostojno predstavimo naš grad i ostvarimo što bolje plasmane” – dodaje Maksimović.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!