Šahovski klub „Rudar” Kostolac ponovo prvoligaš

Šahovski klub „Rudar” Kostolac je na takmičenju Druge lige centralne Srbije Istok u šahu za muškarce, koje se održavalo u periodu od 4. do 7. oktobra u Hotelu „Srbija – Tis“ u Zaječaru, zasluženo osvojio prvo mesto i ponovo postao prvoligaš.

 

 

Posle prvog dela lige, Rudar je bio jedina ekipa koja je ostvarila maksimalan učinak i u drugi deo lige ušla kao favorit za ulazak u viši rang. Početak drugog dela lige nije počeo očekivanim rezultat ekipe Rudara. S obzirom na sastav ekipa, Rudar je bio veliki favorit u duelu protiv ekipe Svitanja, ali zbog nesrećnih okolnosti odigrano je samo nerešeno(4:4).
U nastavku takmičenja Šahovski klub „Rudar” iz Kostolca je sigurnom igrom, dva kola pre kraja, obezbedio PRVO MESTO i ponovo postao PRVOLIGAŠ, čime je još jednom proneo ime našeg kluba i grada. Važno je napomenuti, da je liga osvojena bez poraza, sa tri nerešena ishoda, od kojih su dva igrana u poslednja dva kola kada je titula već bila obezbeđena.
Predsednik kluba, Boban Maksimović se tom prilikom zahvalio svim igračima na zalaganju i predstavljanju kluba i grada u najboljem svetlu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!