Svečani prijem za 98 penzionera uoči Dana EPS-a

Svečani prijem penzionera Ogranka „TE – KO” Kostolac organizovan je uoči Dana EPS-a u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu.

Ispred Ogranka „TE – KO” Kostolac prisutnima se obratio Veselin Bulatović, direktor za proizvodnju uglja „TE-KO Kostolac”govoreći o aktuelnoj problematici i planovima razvoja Ogranka „TE – KO” Kostolac.

Ova godina je složena u tehnološkom smislu jer u istočnom delu ležišta, ispred kopa „Drmno” koji je jedini snabdevač uglja postojećih termoblokova, radi se na nekih pedeset metara u istočnom krilu Dunavac. Trenutno se sprovode pripremne aktivnosti da se svi bunari (307) za dubinsko predodvodnjavanje premeste i odvode vodu koritom novog Dunavca. Ispred fronta rudarskih radova nalazi se oko 220 hektara šume koja u naredne tri godine mora da se ukloni, da se potom očisti teren i stvore uslovi za rad rudarske mehanizacije. Do kraja godine treba ukloniti rastinje ispred fronta rudarskih radova kako bi se stvorili uslovi za rad rudarske mehanizacije na vršnoj etaži. Istovremeno, obezbeđuje se prostor za formiranje etažne trake za budući šesti jalovinski sistem, koji je u funkciji povećanja kapaciteta kopa Drmno i koji je vezan za strateški investicioni projekat izgradnje bloka  B3 na lokaciji Termoelektrane „Kostolac B“ – rekao je između ostalog Bulatović zahvalivši se penzionerima na dosadašnjem radu i velikom doprinosu u razvoju EPS-a.

Danijel Radosavljević, predsednik sindikata Kopova Kostolac pozdravio je sve prisutne naglasivši da su radnici koji su otišli u penziju bili generacija radnika koja je stvarala PK „Drmno” i TE „Kostolac B”.

Zahvalan sam i srećan što sam deo svog radnog veka proveo i stasavao sa vama. Za vama su ostali uspesi, poštovanje i dela koja ste vi svi zajedno stvorili. Ostavili ste nama u amanet da opravdamo sve vaše rekorde u proizvodnji, ali sve je teže, a nas je sve manje. Vaši kamaradi se bore kao lavovi za svaku dobijenu tonu uglja i kilovat struje. Hvala Vam što ste bili deo nas i deo celog sistema Elektroprivrede Srbije. Neka Vam penzija bude duga, a zdravlje od čelika„- rekao je Radosavljević.

U nastavku svečane akademije emitovan je korporativni film JP EPS, a potom je usledio pozorišni igrokaz koji  je podsetio na sam početak eksploatacije uglja i proizvodnje električne energije u Kostolcu, što je prvi u nizu uspeha koji su tokom decenija doveli do toga da danas Ogranak „TE-KO Kostolac“ postane pouzdan i siguran partner EPS-a, sa jasnom vizijom razvoja. Tekst je napisao Novica Antić, a režija je poverena Jovici Toškoviću.

Nakon svečane akademije penzionerima su prigodne poklone uručili Nenad Marković direktor za proizvodnju energije u „TE-KO Kostolac“ i Dušan Bakić predsednik Sindikata Termoelektrana Kostolac.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!