Proizvodnja električne energije u „TE- KO Kostolac”: Premašene četiri milijarde kWh

Na osnovu podataka Odeljenja za analizu i praćenje proizvodnje električne energije, termoelektrane u Kostolcu su do početka septembra proizvele ukupno 4,08 milijardi kWh, što predstavlja oko 63 odsto ovogodišnjeg plana, koji iznosi 6,43 milijarde kWh. U ovom periodu, blokovi TE „Kostolac A” su zabeležili proizvodnju od 1,27 milijardi kWh električne energije, dok je u TE „Kostolac B” proizvedeno 2,80 milijardi kWh.

Ako se posmatra proizvodni učinak tokom avgusta, u „Kostolcu” je proizvedeno približno 183 miliona kWh električne energije. TE „Kostolac A” je tokom avgusta proizvela 60 miliona kWh, dok je TE„Kostolac B” predala nešto više od 123 miliona kWh električne energije.

Početak septembra u kostolačkom termosektoru protiče u završnoj fazi ovogodišnje remontne sezone, tako da je prvo sinhronizovan na elektroenergetsku mrežu EPS-a blok A1, dok je blok A2 još uvek u remontu, kao i oba generatora TE „Kostolac B”. Do kraja septembra sledi i sinhronizacija svih preostalih blokova u kostolačkom termosektoru, kao i redovne probe koje prethode početku grejne sezone u ovom kraju.

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!