Humanitarna Međunarodna likovna kolonija „Nikola Tesla – pobeda svetla“

Likovno udruženje „KEVRO” iz Kostolca je po projektu finansiranom od strane Gradske opštine Kostolac organizovalo i realizovalo humanitarnu Međunarodnu likovnu koloniju „Nikola Tesla – pobeda svetla“.

Na koloniji su učestvovali slikari iz Srbije, Republike Srpske i Makedonije. Tokom rada kolonije nastalo je 26 radova, rađenih tehnikama ulje na platnu i crtež u olovci.

Predsednik udruženja, Violeta Kevro iz Kostolca je u petak, 7. septembra poklonila Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“  radove koji su nastali na pomenutoj koloniji, koja je održana krajem avgusta.

 

 

Violeta Kevro, rođena je 1969. godine u Požarevcu, živi i radi u Kostolcu. Jedan od osnivača i predsednik Likovnog udruženja „Kevro“, učesnica i organizatorka mnogobrojnih kolonija i humanitarnih manifestacija u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Izlagala je na kolektivnim izložbama širom Srbije i Republike Srpske. Do sada je imala deset samostalnih izložbi (Kostolac, Požarevac, Republika Srpska, Soko Banja, Beograd). Član je Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ i Udruženja likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ iz Požarevca.

Gradska opština Kostolac nagradila je Violetu Kevro 2017. godine Poveljom „Vajfertov žig“ za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u oblasti umetnosti.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!