Zatvaranje „Kostolačkog leta 2018” kabareom „U čemu je problem narode moj?”

U organizaciji Kulturno sportskog centra „Kostolac”, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac četvrtak, 30. avgusta 2018. godine završava se još jedno „Kostolačko leto”. Raznovrsnim kutlurno sportskim programom od predstava za decu do koncerata, koncert Amadeus benda, koncert Ane Bekute, zatim projekcije filmova na otvorenom, književne večeri, turniri u rukometu, basketu, odbojci na pesku itd. „Kostolačko leto 2018” je u prethodna dva meseca zadovoljilo ukuse svih generacija. Ovogodišnju manifestaciju zatvara kabare „U čemu je problem narode moj?”, koji će se održati u Domu kulture sa početkom u 20:00 časova.

 

Publika će imati priliku kroz umetničku prizmu Vladana Savića, koji u zanimljivom i duhovitom igrokazu prikazuje kakvi smo kao narod, kako nas stranci vide, ali i kako bismo voleli da nas vide i gde je tu problem.
Predstava je obogaćena i sa izvođenjem numera naših poznatih autora, u interpretaciji Kristine Savić.
Ova predstava nastala je na korenima kabarea „Kako razumeti Srbe”, koja je sa uspehom izvedena 156 puta na sceni Pozorišta na Terazijama u Beogradu i mnogim scenama regiona i Evrope. Kabare „U čemu je problem narode moj?”tretira problem srpskog mentaliteta, kakvi su Srbi, kakvu sliku imaju o sebi, a kako ih drugi vide i gde je tu problem? Kabare je podeljen na segmente: Srpsko gostoprimstvo, srpske podele, hrana, piće, provod u Srbiji, kumovi itd. Segmenti su podeljeni živo izvođenim muzičkim songovima koji su involvirani u radnju predstave.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!