Održano finale  „Igrica bez granica“

Finale „Igrica bez granica“ u okviru manifestacije “ Kostolačko leto 2018 “održano je u utorak, 21.08.2018. godine, na platou ispred Sportske hale u Kostolcu. Organizator ove manifestacije je Kulturno-sportski centar „Kostolac” , a pokrovitelj Gradska opština Kostolac.

Igrice su se tokom leta održavale u Ostrovu, Petki, Starom Kostolcu, Klenovniku, Kostolcu i po prvi put u Drmnu. Pobedničke ekipe šest polufinalnih takmičenja plasirale su se u finale. Ekipe su se nadmetale u igrama koje su bile prilično zahtevne tako da je na taj način deci preneta  poruka koliko je bitno biti aktivan, baviti se sportom i rekreacijom. Svako od učesnika imao je svoju omiljenu igru u kojoj je mogao da iskaže svoje znanje i umeće (prenošenje vode u bušnim kesama, trka u džakovima, trka lavorima, šiz kviz,..). Ono što je ove godine uveličalo ovu dečiju manifestaciju i upotpunilo zabavu jesu Maskote Požarevca i klovnovi kojima su mališani bili oduševljeni.

Nagrade za prva tri mesta je obezbedila knjižara „Školarac”. Sponzori ove manifestaciju su picerija„Galija”, štamparija „Expo centar”, prodavnica „Dendić”, prodavnica „Nar” i knjižara „Kockica”.

Treće mesto osvojila je ekipa „Zvezdice” iz Kostolca, drugo mesto zauzela je ekipa „Samuraji” iz Starog Kostolca, a pobednička ekipa je „Paklena četvorka” iz Ostrova. Oni su dobili vaučere koje mogu iskoristiti za kupovinu školskog pribora u knjižari „Školarac”. Nagrada za prvo mesto bila je u iznosu od 10.000,00 dinara, za drugo 4.000,00 dinara i za treće 2.000,00 dinara.

Organizatori su svakako prepoznali značaj igara i na taj način promovisali vrednosti timskog duha i prijateljstva. Učesnici su zadovoljni manifestacijom koja ih je, ako ništa drugo zabavila i podstakla u njima takmičarski duh. Najzadovoljni su jasno je, pobednici.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!