KUD „SVETA PETKA“ POBEDNIK XII SMOTRE FOLKLORNIH SEOSKIH ANSANBALA GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC

Tradicionalna smotra folklornih seoskih ansanbala Gradske opštine Kostolac, održana u subotu, 9. juna 2018. godine u Domu kulture u selu Petka.

Dvanaestu smotru folklornih seoskih ansanbala Gradske opštine Kostolac, otvorio je zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić, poželevši svim gostima dobrodošlicu, a takmičarima puno sreće. On se tom prilikom zahvalio domaćinima na dobroj organizaciji, istakavši da se održavanjem ovakvih manifestacija nastavlja sa čuvanjem tradicije i običaja našeg naroda.

 

 

Na sceni su se preplitale igre iz Srbije, Bačke, okoline Niša i mnoge druge igre. U takmičarskom delu predstavili su se КUD Ostrovo”, КUD Sveta Petka”, КUD „Stari Кostolac“ i КUD Кlenovnik”.

U revijalnom delu nastupilo je Kulturno umetničko društvo Kostolacigrama iz Šumadije i igrama iz Zapadne Srbije, zatim su nastupili najmlađi članovi Kulturno umetničkog društva „Sveta Petka” i ostali učesnici smotre.

Prema oceni stručnog žirija koji je bio u sastavu: Dalibor Ilić, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Jelena Šamanc, direktorka Kulturno sportskog centra Kostolac i Dragan Ranisavljev, član veća Gradske opštine Kostolac, pobednik manifestacije je KUD „Sveta Petka” iz Petke.

Predsednik Kulturno umetničkog društva „Sveta Petka” Mališa Đokić uručio je zahvalnice za doprinos u oganizaciji: Gradskoj opštini Kostolac, Mesnoj zajednici Petka, Kulturno – sportskom centru Kostolac i narodnom orkestru KUD-a Kostolac.

Direktorka Kulturno – sportskog centra Kostolac”  Jelena Šamanc uručila je plakete kulturno umetničkim društvima koja su uzela učešće na smotri.

Organizatori ove smotre su Кulturno – sportski centar Кostolac i Кulturno – umetničko društvo Sveta Petka” .

 

 

Pobednik smotre KUD „Sveta Petka” iz Petke, učestvovaće na Republičkoj smotri folklornih ansambala sela Srbije, koja se tradicionalno održava svake godine u Кličevcu.

Sala Doma kulture u selu Petka bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je bogatim aplauzima nagrađivala izvođače koji su igrom, pesmom i narodnom nošnjom prezentovali bogato kulturno nasleđe.

Manifestacija koja je dvanaesta po redu održana pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, nastavila je sa tradicijom da pruža veliki doprinos očuvanju izvornog narodnog stvaralaštva.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!