Sastanak sa direktorom Doma zdravlja Požarevac Draganom Rakićem, povodom nedostatka zdravstvenog kadra u Ogranku Kostolac pri Domu zdravlja Požarevac

Na inicijativu predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog, dana 24.05.2018. godine održan je sastanak sa direktorom Doma zdravlja, Draganom Rakićem povodom nedostatka zdravstvenog kadra u Ogranku Kostolac pri Domu zdravlja Požarevac. Sastanku su prisustvovali članovi Veća Grada Požarevca Vesna Pejić i Dalibor Miljković, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac Dalibor Ilić, načelnica Gradske opštine Kostolac, Anđelija Milivojević i pomoćnik predsednika Gradske opštine Kostolac, Jugoslav Marković.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, rekao je da su učestale žalbe građana koje se odnose na rad Ogranka Kostolac pri Domu zdravlja u Požarevcu. Građani se žale na smanjen broj lekara i nemogućnost da budu pregledani u razumnom roku. Problem je nastao usled smanjenja zdravstvenog kadra iz različitih razloga, što je dovelo do otežanog funkcionisanja ustanove i nemogućnosti pružanja potrebnog kvaliteta usluga.

Za tri lekara, kojima ističe ugovor 31.05.2018. godine biće produženo angažovanje, a radi se na pronalaženju načina da se angažuje još lekara. U cilju rešavanja problema biće kontaktirano i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!