Informatičko opismenjavanje penzionera i nezaposlenih lica u Biblioteci u Kostolcu

 

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac organizuje besplatnu obuku za penzionere i nezaposlena lica​ „Upoznajte se sa virtuelnim svetom računara – informatičko opismenjavanje“.

Obuku vode Renata Minić, Nevena Vuksanović i Marija Kopun.
Obuka informatičkog opismenjavanja za penzionere i nezaposlena lica​ sprovodila se tri godine zaredom u Biblioteci u Požarevcu, ali je ovo prvi put da se sprovodi u njenom Odeljenju u Kostolcu.

Opis kursa:

Program rada prilagođen je apsolutnim početnicima koji žele da se upoznaju sa osnovnim pojmovima informacione tehnologije. Polaznici će naučiti da rade sa fajlovima i folderima, da koriste MS Word, da pošalju mejl, da pretražuju Internet i koriste neke od besplatnih usluga koje se mogu pronaći na njemu, kao što su: pregledanje i preuzimanje tekstova, slika, društvene mreže (Facebook), gledanje filmova, serija, upotreba programa za komunikaciju (Skype, Viber), pregledanje korisnih i edukativnih sajtova itd.

Kurs počinje 5. juna 2018. godine i trajaće po tri nedelje za svaku grupu (utorkom i četvrtkom, po dogovoru). Grupe su od po 4 polaznika.

Zainteresovani se mogu prijaviti kod Udruženja penzionera Gradske opštine Kostolac ili na telefon Biblioteke 012/241-515.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!