Završen kvalifikacioni turnir u rukometu: Mladi rukometaši Rudara plasirali se na završni turnir najboljih ekipa Srbije

U organizaciji rukometnog kluba „Rudar“ , Gradske opštine Kostolac i Kulturno – sportskog centra Kostolac“ u kostolačkoj Sportskoj hali, proteklog vikenda održan je kvalifikacioni turnir pred završni turnir najboljih ekipa Srbije, dečaka rođenih 2001. i 2002. godine.

Pobedničkoj ekipi „Partizan“ iz Beograda, medalje i pehar uručio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski. Drugoplasiranoj ekipi „Studentski grad“ iz Beograda, medalje i pehar uručila je direktorka Kulturno – sportskog centra Kostolac“ , Jelena Šamanc, dok je trećeplasiranoj ekipi „Rudar“ iz Kostolca, medalje i pehar uručio, predstavnik Rukometnog saveza Srbije.

 

 

Rukometaši Rudara zauzeli su treće mesto i na taj način plasirali se na završni turnir i odmeriće snage sa najboljim ekipama Srbije. Posle startne pobede i remija, drugog dana turnira naši mladi rukometaši izgubili su od odlične ekipe Studentskog grada i tako nisu izborili borbu za prvo mesto, već su sa ekipom Smedereva igrali za treće mesto i pobedili. U finalnoj borbi između Partizana i Studentskog grada viđena je prava borba, dve najbolje ekipe na turniru su prikazale odličan rukomet u borbi za trofej ali se Partizan u produžetku bolje snašao i pobedio. Najbolji igrač turnira bio je golman „Partizana“ Tasić Dušan, koji je zasluženo poneo tu titulu. Najbolji golman turnira je golman „Rudara“ Haris Džemailović, a najbolji strelac je igrač  Crvene Zvezde“ Stefan Petrić, sin proslavljenog reprezentativca Vladimira Petrića.
Uz finaliste i domaćina i ekipa Smedereva se plasirala na završni turnir koji će se odigrati u Smederevskoj Palanci.

Kostolac je još jednom, po ko zna koji put, pokazao da je ne samo grad sporta već i dobar domaćin i organizator.

Plasman na turniru:

  1. Mesto: Rukometni klub  „Partizan“ iz Beograda
  2. Mesto: Rukometni klub  „Studentski grad“ iz Beograda
  3. Mesto: Rukometni klub  „Rudar“ iz Kostolca
  4. Mesto: Rukometni klub  „Smederevo“ iz Smedereva
  5. Mesto: Rukometni klub  „Crvena Zvezda“ iz Beograda
  6. Mesto: Rukometni klub  „Metaloplastika“ iz Šapca
  7. Mesto: Rukometni klub  „Voždovac“ iz Beograda

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!