Ivan Drajzl održao književno veče u Biblioteci u Kostolcu

U Biblioteci u Kostolcu u petak, 04. maja održano je književno veče Ivana Drajzla. Pored razgovora o romanu „Vinča – Znamenje bogova“ , niški pisac, Ivan Drajzl je predstavio i roman „Vinča – Tajna Kurgana “ . 
Romani Vinča – Znamenje bogova“ i „Vinča – Tajna Kurgana “ govore o vremenu vinčanske kulture, moćnom narodu koji je prvi u istoriji čovečanstva topio metal i čiji su trgovci vladali svekolikim znanjima i nepojmljivom mudrošću, kad je Vinča bila kulturni, ekonomski centar sveta. Autor je radnju romana vremenski smestio u doba neolita, oko 4700 godina pre nove ere. Bazirajući se na naučnim saznanjima, kroz pustolovno putovanje glavnih junaka, autor je prikazao kako je izgledao život u vinčansko doba na našim prostorima.
 Književno veče je ostavilo jak utisak na prisutne koji su se nakon završetka oficijelnog dela družili sa Ivanom Drajzlom koji im je srdačno potpisivao svoje knjige. Nakon toga pisac se pridružio Ljubiteljima fantastike iz Kostolca na njihovom redovnom sastanku gde je nastavljen razgovor o drevnoj vinčanskoj kulturi.
Ovo veoma edukativno i interesantno veče održano je u organizaciji Biblioteke u Kostolcu, Odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Kulturno-sportskog centra Kostolac.
Ivan Drajzl, doktor je filoloških nauka i predavač na VIsokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu. Objavio dve zbirke pripovedaka (Priručnik za potrevljivanje, 2002, Ni seks, ni grad, 2007) i Tri romana (Vinča – Znamenje bogova, 2015, Godina zveri, 2016, Vinča – Tajna Kurgana, 2017.) Bavi se i stand up komedijom. Živi u Nišu.
 
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!