Karavan fantastike u Biblioteci u Kostolcu

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u petak 23. marta 2018. godine, sa početkom u 19 časova, gostovaće „Karavan fantastike“.

„Karavan fantastike“ je projekat udruženja tri mlada autora, savremena srpska romanopisca, koji sopstvenom inicijativom žele da podele sa društvom zanemarene vrednosti. Nemanja Jovanov, Duško Blagojević i Srđan Tomić su osnivači „Karavana fantastike“.

Posetom gradovima regiona, centrima kulture, bibliotekama i svim mestima na kojima se sastaju ljubitelji knjiga, kroz druženje, tribine i promovisanje sopstvenog rada i iskustva, pokušavaju da podsetimo sve da je književna tradicija na našim prostorima snažnija nego što se danas misli.

 

 

Nemanja Jovanov, autor trilogije ”Priče o odrastanju čovečanstva”, rođen 1979. godine u Beogradu, završio Fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu. Profesionalno ostvaren kao filmski snimatelj i član UFUS-a i UNS-a, počeo sam shvatati da je stvaralaštvo usko povezano sa bogatstvom iskustva.

Duško Blagojević, autor trilogije o Dragojl ratnicima, rođen je 1978. godine u Beogradu. Diplomirani ekonomista, još za vreme studija, pod snažnim uticajima mitologije i brojnih književnih ostvarenja iz domena epske fantastike, napisao je scenario za o Dragojl ratnicima.

Srđan Tomić, autor serijala „Kolevka snova“ i romana „Vučja noć“, rođen je 1982. godine, interesovanje za priču, snažne karaktere i događaje brusi kroz pisanu reč na Fakultetu političkih nauka i radeći kao novinar. Serijalom „Kolevka snova“, poseže u svet bajki, ispredajući sudbine i likove koji ostaju da izgaraju u noći dugo pošto se lampe, računari i televizori ugase.

Ne propustite da čujete njihovu priču.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!