Visok stepen humanosti i društvene odgovornosti radnika PK „Drmno“: Akcija dobrovolјnog davanja krvi

U prvoj redovnoj akciji dobrovolјnog davanja krvi u 2018. godini, koju je krajem januara organizovao Sindikat radnika PK „Drmno“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije iz Beograda, prikuplјeno je 49 jedinica krvi. Akciji se odazvalo ukupno 57 radnika, osmoro nije moglo da učestvuje iz zdravstvenih razloga, a 11 radnika dalo je krv prvi put.

U Sindikatu kopa „Drmno“ ističu da je saradnja sa Institutom za transfuziju krvi Srbije odlična i da su spremni da je unaprede.

Institut za transfuziju krvi Srbije iz Beograda uvek nam je izlazio u susret kada je trebalo obezbediti krv za nekog od naših radnika ili članove njihovih porodica. Tokom decenijske saradnje izgradili smo dobre odnose koje ćemo razvijati i u narednom periodu. Prva ovogodišnja redovna akcija davanja krvi uspešno je organizovana, a Sindikat će uvek podržati humanitarne aktivnosti – rekao je Perica Đurović, potpredsednik Sindikata PK „Drmno“.

Nemanja Džodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije istakao je da ta institucija i Sindikat kopa „Drmno” uspešno sarađuju već deset godina, i da zaposleni na kopu „Drmno” iskazuju visok stepen humanosti i društvene odgovornosti svih tih godina.

Na Površinskom kopu „Drmno” godišnje organizujemo najmanje tri redovne akcije dobrovolјnog davanja krvi, a razmatra se mogućnost za organizaciju i vanrednih akcija, u skladu sa izmenama zakona o transfuzijskoj medicini – rekao je Džodić.

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!