Održan „Koncert za mame i dame“

Povodom Međunarodnog dana žena, u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu u petak, 9. marta, održan je celovečernji koncert Kulturno umetničkog društva „Kostolac“ pod nazivom „Koncert za mame i dame“ .

Na tradicionalnom osmomartovskom koncertu predstavile su se su sve selekcije folklornih ansambala kao i vokalni solisti i narodni orkestar. Dom kulture u Kostolcu bio je ispunjen velikim brojem  posetilaca koji su glasnim aplauzom pozdravljali svako izvođenje starih igara. Ovo je 24. godina za redom, kako članovi KUD-a pripremaju bogat kulturno umetnički program kojim se neguje bogatstvo i tradicija našeg naroda.

Publika je uživala u koreografijama folklornih ansanbala, ali i nastupu Baletskog studija “ Amadeus “ iz Požarevca (izdvojenog odeljenja u Kostolcu) čije su balerine osvojile zlatne medalje na nedavno održanim takmičenjima.

 

 

„Koncert za mame i dame“ svečano je otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, čestitajući svim damama praznik.

Drage sugrađanke čestitam vam 8. mart, Međunarodni dan žena , dan kome ste vi svojom energijom i životnom hrabrošću dale veliki doprinos. Vaš dan nije samo kada slavimo vašu lepotu, već pre svega vašu snagu, trud i zalaganje da učinite društvo boljim. Želim vam da ovo veče provedete u dobrom raspoloženju i prijatnoj atmosferi, a mi ćemo kao društvo da se potrudimo za vašu bolju budućnost, jednake uslove rada i život bez diskriminacije i nasilja”- rekao je Krstanoski istakavši da je obaveza svih koji učestvuju u javnom životu stvaranje društva jednakih šansi za žene i muškarce.

Zahvalivši se svima na velikoj podršci predsednik Kulturno umetničkog društva „Kostolac“ , Nikola Topo je naglasio da kulturno – umetničko društvo ove godine obeležava 40. godina svog postojanja.

Tradicionalni osmomartovski koncert Kulturno umetničkog društva “ Kostolac “ organizovan je u saradnji sa Kulturno – sportskim centrom „Kostolac“ , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!