Dobra proizvodnja električne energije: Blok B2 je premašio januarski plan proizvodnje za 12 odsto

Blok B2 je premašio januarski plan proizvodnje za 12 odsto i proizveo 233.989 kWh električne energije

Termoelektrane kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“ proizvele su tokom januara ukupno 632.052.000 kWh električne energije, čime je plan proizvodnje za ovaj mesec premašen za 6,4 odsto. Posmatrano u odnosu na godišnji plan proizvodnje, tokom januara je proizvedeno 9,8 odsto od ukupne količine električne energije. Godišnji plan proizvodnje zahteva da se iz kostolačkih termoelektrana do kraja decembra preda nešto više od 6,4 milijarde kWh električne energije.

Premašen plan u januaru

 

Kada se sagledaju pojedinačni rezultati blokova, u Termoelektrani „Kostolac B“ je tokom januara na blokovima B1 i B2 proizvedeno 445.763.000 kWh električne energije, što je 6,6 odsto više od plana. Blok B2 je premašio januarski plan proizvodnje za 12 odsto i proizveo 233.989.000 kWh električne energije, dok je na bloku B1 u istom periodu ostvarena proizvodnja od 211.774.000 kWh.

Blokovi TE „Kostolac A“ predali su elektroenergetskom sistemu Srbije ukupno 186.289.000 kWh električne energije, što je više od plana koji je iznosio 176.000.000 kWh. Termokapaciteti u TE „Kostolac A“ pripadaju najpouzdanijim i najdugovečnijim kapacitetima za proizvodnju električne energije u EPS-u, što je iznova potvrđeno prošle godine, kada je blok A2 ostvario rekordan broj sati na mreži.

U Termoelektrani „Kostolac A“ proizvodi se i toplotna energija kojom se snabdeva dalјinski sistem grejanja Kostolca i Požarevca, sa okolnim naselјima, i snabdevanje je stabilno. Očekivanja su da će do kraja grejne sezone isporuka biti kvalitetna.

„Zelena“ toplifikacija

Zahvalјujući toplifikacionoj mreži, koja se poslednjih godina širi i pokriva najveći deo Kostolca i pripadajućih naselјa, kao i grada Požarevca, veliki broj individualnih ložišta je ugašen. Sistematsko rešavanje grejanja nije samo doprinelo pobolјšanju kvaliteta stanovanja u ovom kraju, već je i unapređena zaštita životne sredine u zimskom periodu.

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!