Proizvodnja električne energije u „TE-KO Kostolac“

 

Velikim zalaganjem svih zaposlenih u sektorima proizvodnje i održavanja, u kostolačkim termoelektranama je polovinom decembra ostvaren godišnji plan proizvodnje. Do 20. decembra, ukupna proizvodnja svih blokova u Kostolcu iznosila je više od 6,65 milijardi kilovat-sati električne energije, što premašuje godišnji plan proizvodnje za 1,2 odsto. Blokovi Termoelektrane „Kostolac B” isporučili su do tada oko 4,66 milijardi kilovat-sati, čime je godišnji plan proizvodnje za ovu termoelektranu prekoračen za 2,8 odsto. Blok B1 je proizveo oko 2,27 milijardi kWh, dok je blok B2 premašio godišnji plan proizvodnje za 5,5 odsto sa više od 2,38 milijardi kWh.

 

Planski i pouzdano

 

 

I TE „Kostolac A” je krajem decembra bila na korak do ispunjenja godišnjeg plana proizvodnje. Blokovi A1 i A2 su do 20. decembra isporučili oko 1,99 milijardi kWh električne energije. Blok A2 je premašio godišnji plan za 3,6 odsto, proizvevši oko 1,43 milijarde kWh, dok je blok A1 isporučio oko 562 miliona kWh deset dana pre isteka 2017. godine.

 

U proteklim godinama su blokovi B1 i B2 prošli kroz sveobuhvatne remonte, koji su omogućili da se električna energija proizvodi u skladu sa projektovanom snagom. U TE „Kostolac B“ realizovane su revitalizacije blokova B1 i B2, nakon čega je usledila maksimalna proizvodnja električne energije sa projektovanom snagom blokova.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!