Održan koncert pesama i igara „Uvek sa vama“

 

U pozorišnoj sali Doma Kulture u Kostolcu, u sredu, 27. decembra, održan je koncert pesama i igara Kulturno – umetničkog društva „Kostolac“ , pod nazivom „Uvek sa vama“ , namenjen prevashodno našim najstarijim sugrađanima.

 

Koncert koji se organizuje već 25. godina za redom, svečano je otvorio predsednik Udruženja penzionera Kostolca, gospodin Rajko Nonković, a posle njega čast je imao da se kostolačkoj publici obrati i predsednik Kulturno – umetničkog društva „Kostolac“, gospodin Nikola Topo.

 

Koncert je otvoren „Igrama iz Zapadne Srbije“ u izvođenju Prvog folklornog ansambla KUD-a „Kostolac“, koji su nam se predstavili i „Vlaškim igrama“, „Igrama iz Mađarske“, „Igrama iz Timočke Krajine“, „Igrama iz Pčinje“ i „Igrama iz Bosilegradskog krajišta“. Dečiji folklorni ansambl „Proleće“ kostolačku publiku oduševili su „Igrama iz Levče“ i „Igrama Donje Jasenice“.

 

 

Najmlađi su upotpunili i uveličali koncert „Igrama za decu“ u izvođenju dečijeg folklornog ansambla „Cvrčak“, zatim „Igrama iz Srbije“ kojima nam se predstavio dečiji folklorni ansambl „Kolibri“ i „Vlaške igre“ u izvođenju dečijeg folklornog ansambla „Vrabac“.

 

 

Sala kostolačkog Doma kulture, bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je bogatim aplauzima nagrađivala izvođače koji su igrom, pesmom i narodnom nošnjom prezentovali bogato kulturno nasleđe.

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!