U Kostolcu održana tribina „Stop porodičnom nasilju“

 

Gradska opština Kostolac, priključila se tribinom „Stop porodičnom nasilju“ 8. decembra, globalnoj, svetskoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Tribina je održana u Domu omladine u Kostolcu, a imala je za cilj da se iz stručnog ugla sagleda problematika porodičnog nasilja.

 

Učesnici tribine: predstavnici Policijske uprave Požarevac kordinator oficir odeljenja policije samostalni policijski inspektor Časlav Živić i kordinator odeljenja kriminalističke policije policijski narednik Biljana Nedeljković, Milanče Vuković načelnik urgentne službe opšte bolnice Požarevac, Vesna Nikolić diplomirani socijalni radnik. Kordinator za nasilje u porodici Doma zdravlja u Požarevcu, Dragana Kostić zamenik osnovnog Javnog tužioca u Požarevcu, Dragana Jevremović Todorović sudija za prethodni postupak osnovnog suda u Požarevcu, Božana Bukvić sudija prekršajnog suda u Požarevcu i Jovanović Aca zamenik komandira Policijske ispostave u Požarevcu. Tribini je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić.

 

Na tribini koju je organizovala Gradska opština Kostolac u saradnji sa Kulturno sportskim centrom „Kostolac“ poručeno je da se nasilje mora zaustaviti, a to će se jedino postići širenjem svesti da je nasilje najgori oblik kršenja ljudskih prava i da se ne sme tolerisati, već se mora suzbijati i kažnjavati.

 

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!